Η νέα μπαταρία της CATL χρειάζεται μόνο… 10 λεπτά φόρτισης!

H κινέζικη CATL παρουσίασε τη νέα μπαταρία ShenXing, η οποία μπορεί να προσφέρει 400 χιλιόμετρα αυτονομίας με 10 λεπτά φόρτιση.

Ακούστε το άρθρο

Η νέα μπαταρία της CATL υπόσχεται υπερ-ταχεία φόρτιση για τα ηλεκτρικά οχήματα. Πιο συγκεκριμένα, η κινέζικη εταιρεία παρουσίασε μία νέα μπαταρία, με τις δυνατότητές της να συναρπάζουν και να προσφέρουν εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση.

Μέσω της εν λόγω μπαταρίας, τα ηλεκτρικά οχήματα της CATL θα αποκτούν αρκετά μεγάλη αυτονομία μέσα σε λίγα μόνο λεπτά. Δηλαδή, το όνειρο κάθε ιδιοκτήτη ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Η νέα μπαταρία της CATL φορτίζει στο… πεντάλεπτο!

Η CATL Shenxing θα «δίνει» 400 χιλιόμετρα σε 10 λεπτά

Ειδικότερα, η νέα μπαταρία φέρει το όνομα Shenxing, μία αρχαία κινεζική φράση, η οποία εξυμνεί την ταχύτητα. Η μπαταρία μπορεί να προσφέρει αυτονομία 400 χιλιομέτρων μετά από μόλις 10 λεπτά φόρτισης. Μάλιστα, η Shenxing Superfast Charging Battery (όπως είναι ολόκληρο το όνομά της) μπορεί να προσφέρει υπερταχεία φόρτιση σε οποιαδήποτε θερμοκρασία.

Επιπλέον, θα μπορεί να προσφέρει και 700 χιλιόμετρα αυτονομίας εντός μισής ώρας, κάτι που την κάνει ακόμη πιο… απαραίτητη. Ωστόσο, αυτά είναι τα μοναδικά στοιχεία που γνωρίζουμε για τη νέα μπαταρία. Οι προδιαγραφές της θα γίνουν πλήρως γνωστές στα τέλη του 2023.

Prieto Battery: Επαναστατική μπαταρία που φορτίζει σε 3 λεπτά!

Η νέα μπαταρία της CATL χρειάζεται μόνο... 10 λεπτά!

Με τεχνολογία φωσφορικού σιδήρου λιθίου η νέα μπαταρία

Επιπλέον, να σημειώσουμε ότι η μπαταρία είναι τεχνολογίας LFP, δηλαδή φωσφορικού σιδήρου λιθίου, η οποία είναι υπεύθυνη για την χωρητικότητα της. Επίσης, υποστηρίζει υπερταχεία φόρτιση 4C, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να φορτίζει με ρεύμα 12A πάνω από το οριακό ρεύμα διάχυσης.

Σύμφωνα με την κινέζικη εταιρεία, η νέα μπαταρία ενσωματώνει εσωτερική τεχνολογία και επιταχυνόμενη εξαγωγή ιόντων λιθίου. Ακόμη, διαθέτει βελτιωμένο ρυθμό παρεμβολής ιόντων λιθίου μέσω της τεχνολογίας δακτυλίου γρήγορων ιόντων, σχεδιασμό ηλεκτροδίου πολλαπλών βαθμίδων, μία νέα φόρμουλα υπεραγώγιμου ηλεκτρολύτη και έναν εξαιρετικά λεπτό και ασφαλέστερο διαχωριστή.

Η κινέζικη μπαταρία Phoenix δεν καταλαβαίνει από κρύο!

Γρήγορη φόρτιση και σε κρύο και σε ζέστη

Άλλο ένα στοιχείο που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία, αναφέρει ότι η Shenxing μπορεί να επιτύχει ταχεία φόρτιση σε ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών. Δηλαδή, θα είναι σε θέση να φορτίσει από το 0 στο 80% σε 30 λεπτά ακόμη και σε θερμοκρασίες μόλις 4 βαθμών Κελσίου.

Τέλος, όπως όλα δείχνουν, η νέα μπαταρία θα είναι σε μαζική παραγωγή στην Κίνα μέχρι το τέλος του έτους. Τα πρώτα μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων που θα φέρουν τις μπαταρίες Shenxing θα κυκλοφορήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2024.

abb_img