Η νέα γενιά BMW M5 προβληματίζει

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα γενιά της BMW M5 θα έχει βελτιωμένη απόδοση, αλλά θα προβληματίσει με το βάρος της που αγγίζει τα 2.500 κιλά!

Ακούστε το άρθρο

Η κυκλοφορία της νέας BMW M5 αναμένεται να αναστατώσει τον κόσμο των αυτοκινήτων. Με αναφορές που αναδεικνύουν ενδιαφέροντα τεχνικά χαρακτηριστικά και προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η εταιρεία.

Με έναν εκρηκτικό συνδυασμό ιπποδύναμης και ροπής, η νέα M5 υπόσχεται εντυπωσιακές επιδόσεις, ενώ το plug-in υβριδικό σύστημα φέρνει νέα διαστάσεις στην οδηγική εμπειρία. το σούπερ sedan υπόσχεται απόλυτη απόδοση, αποδίδοντας 718 ίππους από τον κινητήρα και συνολική ισχύ 771 ίππους.

Test Drive || BMW i4 M50: Ηλεκτρική… αστραπή 544 ίππων!

Προβληματίζει το βάρος

Ωστόσο, η ανησυχία αυξάνεται με την αναφορά ότι η νέα M5 ζυγίζει 5.368 λίβρες. Δηλαδή, 2.435 κιλά. Ωστόσο, αυτό θέτει ερωτηματικά για την επίδραση του βάρους στην οδηγική εμπειρία και την απόδοση.

Η απόφαση της BMW να υιοθετήσει ένα plug-in υβριδικό σύστημα μπορεί να είναι αποτέλεσμα των αυστηρότερων κανονισμών εκπομπών. Ωστόσο, οι επιπτώσεις στην απόδοση και την οδηγική δυναμική παραμένουν ερωτηματικά.

Αυτή είναι η συλλεκτική BMW i4 M50 by Kith!

Παρά το βάρος, η νέα M5 παραμένει εντυπωσιακή, υποσχόμενη εξαιρετική απόδοση και οδηγική εμπειρία. Με αναβαθμισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και προηγμένα συστήματα, αναμένεται να κατακτήσει τις καρδιές όσων λατρεύουν την οδήγηση. Πιο συγκεκριμένα, σε ότι αφορά τη μπαταρία, η επόμενη γενιά M5 θα χρησιμοποιεί πακέτο ιόντων λιθίου με ενεργειακό περιεχόμενο 18,6 kWh.

Στην Ελλάδα οι νέες BMW i4 eDrive40 και M50

Η νέα BMW M5 μεγαλώνει

Επιπλέον, η M5 7ης γενιάς θα είναι ένα τεράστιο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι 1,4 ίντσες (36 χιλιοστά) μακρύτερο και 2,7 ίντσες (70 χιλιοστά) φαρδύτερο από ένα κανονικό Sedan της σειράς 5.

Αυτό σημαίνει ότι θα έχει μήκος 200,6 ίντσες (5.096 μέτρα) και πλάτος 77,5 ίντσες (1970 μέτρα). Η γερμανική μάρκα επεκτείνει λίγο το μεταξόνιο, οπότε η απόσταση μεταξύ των αξόνων θα μεγαλώσει πέρα από τις 117,9 ίντσες (2.995 μέτρα).

Τέλος, η M5 Sedan πιθανότατα να βγει στην παραγωγή τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, ενώ τον Νοέμβριο θα ακολουθήσει το wagon. Η BMW σκοπεύει να παράγει την έκδοση σεντάν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2031.

Πηγή: Motor1

abb_img