Η νέα Lotus Eletre έρχεται και με ισχύ 900 ίππων!

Μία πιο δυνατή έκδοση της νεοαφιχθείσας Lotus Eletre, σχεδιάζουν οι μηχανικοί της βρετανικής εταιρείας, με σημαντικά αυξημένη ιπποδύναμη.

Ακούστε το άρθρο

Έκδοση με ισχύ 900 ίππων θα διαθέτει η νέα Lotus Eletre. Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της βρετανικής φίρμας, παρουσιάστηκε στις αρχές της εβδομάδας, με απόδοση 600 ίππων.

Προσθήκη τρίτου ηλεκτρικού μοτέρ

Πιο συγκεκριμένα, νέο δημοσίευμα αναφέρει ότι η Lotus σχεδιάζει νέα Eletre κατά 33% ισχυρότερη, με 900 ίππους. Αυτό θα το πετύχει προσθέτοντας ένα τρίτο ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα, με απόδοση 300 ίππων.

Lotus Eletre: Αυτό είναι το πρώτο SUV της Lotus!

Με αυτή την προσθήκη ενδεχομένως να ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 2,5 δευτερόλεπτα. Ξεπερνώντας έτσι μάλιστα το Tesla Model X Plaid που τα διανύει σε 2,6 δευτερόλεπτα. Τέλος, η συγκεκριμένη έκδοση της νέας Eletre θα παρουσιαστεί εντός δύο ετών.

Η νέα Lotus Eletre έρχεται και με ισχύ 900 ίππων!

Ελαφριά υλικά «ντύνουν» τη Lotus Eletre

Ωστόσο, η Lotus άφησε ερωτηματικά σχετικά με το βάρος του νέου αυτοκινήτου, καθώς και την ακριβή ισχύ του. Βέβαια, γνωρίζουμε ότι διαθέτει ανθρακόνημα και ελαφρύ αλουμίνιο. Όπως επίσης και καθίσματα που είναι κατά 50% ελαφρύτερα, δίνοντας έτσι μια «γεύση» για το βάρος του.

Lotus: Το πρώτο ηλεκτρικό SUV είναι γεγονός!

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, οι μηχανικοί της βρετανικής εταιρείας στοχεύουν, ώστε το νέο μοντέλο να έχει βάρος 2.000 κιλά. Κάτι που σημαίνει ότι είναι ελαφρύτερη από το Tesla Model X Plaid που ζυγίζει 2.455 κιλά και από το Audi e-tron S στα 2.655 κιλά.

Προ των πυλών η νέα υβριδική Aston Martin!

Η διαφορά αυτή του μισού τόνου μπορεί να δώσει κάνει την Eletre να διανύσει τα 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα. Το χαρακτηριστικό αυτό την κάνει να ξεχωρίζει καθώς, λίγα αυτοκίνητα διαθέτουν αυτή την επιτάχυνση σήμερα.

abb_img