Η νέα πορεία της Alpine είναι… ηλεκτρική!

Η Alpine επαναπροσδιορίζει τη θέση της μέσα στον όμιλο Renault και θα παρουσιάσει 2 αμιγώς ηλεκτρικά SUV από το 2026 και μετά.

Ακούστε το άρθρο

Η Alpine αναζητά τη θέση της μέσα στη νέα εποχή του ομίλου Renault, ο οποίος έχει στραφεί στη βιώσιμη ανάπτυξη και την ηλεκτροκίνηση. Μάλιστα, ένας από τους στόχους του ομίλου είναι η παραγωγή περισσότερων ηλεκτρικών οχημάτων.

Το ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και η θυγατρική Alpine, η οποία κατασκευάζει αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων. Οπότε έχει ως στόχο από το 2026 να κατασκευάζει αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Αποκάλυψη για το Αlpine Alpenglow Concept!

Η νέα γκάμα της Alpine

Αυτή τη στιγμή η Alpine διαθέτει στη γκάμα της μόνο την A110, την οποία θα διατηρήσει έως το 2026. Τότε θα παρουσιάσει την ηλεκτρική έκδοση της A110, η οποία θα μας εισάγει στην ηλεκτρική εποχή της φίρμας.

Ωστόσο, δεν θα δούμε μόνο την ηλεκτρική A110 από την Alpine, αλλά και ακόμη περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα. Πιο συγκεκριμένα, το 2024 θα παρουσιάσει την ηλεκτρική αναβίωση του Renault 5, το οποίο θα πάρει την ονομασία Alpine 5. Ακόμη, το 2025 θα λανσάρει ένα crossover όχημα, το X-Over GT.

Αποκάλυψη για τη νέα Alpine A110 R

Από το 2026 και μετά θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση του πλάνου της γαλλικής εταιρείας. Τότε, θα δούμε 2 νέα μοντέλα της κατηγορίας D και E, τα οποία θα κυκλοφορήσουν στην ασιατική και την αμερικάνικη αγορά. Μάλσιτα, τα συγκεκριμένα οχήματα θα είναι SUV και κυρίως 100% ηλεκτρικά.

Παράλληλα, η νέα θυγατρική της Renault θα έχει το όνομα Ampere και στοχεύει στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και του λογισμικού. Μάλιστα, θα απασχολεί περίπου 10.000 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 3.500 θα είναι μηχανικοί και οι 2.000 προγραμματιστές.

Προ των πυλών η ηλεκτρική Αlpine A110!

Επιπλέον, η Ampere θα έχει πρόσβαση στην τεχνογνωσία του ομίλου Renault, αλλά θα λειτουργεί ως αυτόνομος παίκτης στο χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων.

Τέλος, να προσθέσουμε ότι ο όμιλος Renault έχει ως στόχο να κάνει τα αυτοκίνητα του πλήρως ανακυκλώσιμα. Μάλιστα, η «The Future Is NEUTRAL» στοχεύει στη δημιουργία του 90% των αυτοκινήτων από ανακυκλωμένα υλικά μέχρι το 2030.

abb_img