Η Nio έφτασε τους 900 σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών

Η Nio διαθέτει πλέον στην Κίνα 900 σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών και παρέχει μία εντυπωσιακή εμπειρία φόρτισης.

Ακούστε το άρθρο

Τους 900 σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών έφτασε η Nio στην Κίνα. Επιπλέον, έως το 2025 η κινέζικη εταιρεία στοχεύει στην εγκατάσταση 4.000 σταθμών. Οι 1.000, μάλιστα, θα βρίσκονται εκτός Κίνας.

Επιπλέον, μέχρι το τέλος του 2022 ο αριθμός των εν λόγω σταθμών θα αγγίξει τους 1.300. Ακόμη, στην Ευρώπη μπορεί να συναντήσει κανείς έναν τέτοιο σταθμό στη Νορβηγία. Η Nio εγκατέστησε το σταθμό στο Όσλο τον Ιανουάριο για τη στήριξη του ES8 στην τοπική αγορά.

Ξεκινούν οι παραδόσεις για το Niο ET7

Πως λειτουργούν οι σταθμοί ανταλλαγής μπαταριών της Nio

Όλα τα μοντέλα της Nio έχουν τη δυνατότητα χρήσης των σταθμών ανταλλαγής μπαταριών. Ουσιαστικά, οι σταθμοί ανταλλαγής λειτουργούν ως εναλλακτική λύση γρήγορης φόρτισης στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Επιπλέον, μέσω των σταθμών οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα αναβάθμισης της υπάρχουσας μπαταρίας τους σε νεότερη ή μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία.

Ο σταθμός ανταλλαγής μπαταριών δεύτερης γενιάς ή αλλιώς Power Swap Station 2.0 διαθέτει 14 υποδοχές μπαταριών. Διαθέτει, δηλαδή, 13 πακέτα μπαταριών και 1 άδεια υποδοχή για την παραλαβή μιας αποφορτισμένης μπαταρίας. Η τελευταία υποδοχή, μάλιστα, μπορεί να παραλάβει και μία παλαιότερης γενιάς μπαταρία κατά τη διαδικασία της αναβάθμισης.

Απόβαση στην Ευρώπη από τη Niο!

Τα στατιστικά των σταθμών

Σύμφωνα με τη Nio οι σταθμοί ανταλλαγής μπαταριών δεύτερης γενιάς πραγματοποιούν μέχρι και 312 αλλαγές μπαταριών μέσα σε ένα 24ώρο. Αυτό, δηλαδή, σημαίνει ότι μία αλλαγή μπαταρίας διαρκεί 4,6 λεπτά.

Επιπλέον, σύμφωνα με την κινέζικη φίρμα, οι κάτοχοι των μοντέλων της χρησιμοποίησαν τους σταθμούς περισσότερο από 8 εκατομμύρια φορές. Κατά μέσο, λοιπόν, όρο η χρήση ενός σταθμού άγγιξε περίπου τις 9.000 φορές.

Niο: «Φόρτιση» ηλεκτρικού μέσα σε 3 λεπτά!

Συνεργασία της Nio με τη Shell και τη Sinopec

Η Nio σε συνεργασία με τη Sinope έχουν ήδη εγκαταστήσει 71 σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών στην Κίνα μέσα σε 12 μήνες. Στο μέλλον, οι εταιρείες θα συνεχίσουν να εργάζονται για την επέκταση του δικτύου φόρτισης και ανταλλαγής μπαταριών στην Κίνα.

Niο: Το νέο ES7 θα κυκλοφορήσει εντός του 2022

Επιπρόσθετα, θα διερευνήσουν περισσότερες δυνατότητες για περαιτέρω συνεργασία σε τομείς όπως τα νέα υλικά. Στοχεύουν  στην ανθρακική ουδετερότητα της Κίνας και στην επιτάχυνση της μετάβασης στην καθαρή ενέργεια.

abb_img