Η Nio ξεκινά τις πωλήσεις αυτοκινήτων, φορτιστών και τη λειτουργία “σταθμών ανταλλαγής ισχύος” στην ΕΕ

Ακούστε το άρθρο

Η Nio έλαβε πιστοποίηση από την TÜV τόσο για την πώληση, όσο και για τη λειτουργία των σταθμών ανταλλαγής ισχύος, καθώς και των φορτιστών της, σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Οι πρώτες παραδόσεις στην πρώτη ευρωπαϊκή αγορά της Νio, τη Νορβηγία, βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Nio-Tuv

Στη Νορβηγία το ντεμπούτο της Nio για την ΕΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κινεζική μάρκα σχεδιάζει να παραδώσει τις πρώτες μονάδες του μεγάλου ηλεκτρικού SUV ES8 στη Νορβηγία τον Σεπτέμβριο του 2021, οπότε οι πρώτες τοποθεσίες για σέρβις, καθώς και τα «Nio Houses», θα πρέπει να βρίσκονται επίσης σε λειτουργία.

Διαβάστε επίσης: Η ΝΙΟ εισέρχεται στην ευρωπαϊκή αγορά με το ηλεκτρικό ES6

Οι τέσσερις σταθμοί ανταλλαγής ισχύος πρόκειται να δημιουργηθούν στο Όσλο φέτος, με επιπλέον σταθμούς για το Μπέργκεν, το Στάβανγκερ, το Τρόντχαϊμ και το Κρίστιανσαντ να βρίσκονται στο πρόγραμμα έως το 2022.

Nio- Hello Norway

Η Nio έχει πλέον λάβει σημαντικές πιστοποιήσεις για μελλοντική χρήση των σταθμών της σε χώρες της ΕΕ.

Ο γερμανικός οργανισμός πιστοποίησης TÜV Rheinland εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης και το Πιστοποιητικό Έγκρισης TÜV MARK για το «Power Swap Station» και τον DC «Power Charger» καθώς και το AC wallbox «Power Home».

Αυτό σημαίνει, ότι οι συσκευές αυτές μπορούν πλέον να πωλούνται και να λειτουργούν σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Τα σχέδια της Nio για την παγκόσμια αγορά

Οι πρώτες παραδόσεις φορτιστών, καθώς και ανταλλακτικών της Nio βρίσκονται ήδη στο δρόμο προς τη Νορβηγία. Με την κυκλοφορία και σε άλλες χώρες, αναμένεται σύντομα να ακολουθήσουν περισσότεροι σταθμοί και μάλιστα με γρήγορο ρυθμό.

Μέχρι το 2025, ο αριθμός των σταθμών ανταλλαγής μπαταριών αναμένεται να αυξηθεί ραγδαία. Μέχρι τότε, η Nio θέλει να θέσει σε λειτουργία περισσότερους από 4.000 σταθμούς παγκοσμίως.

NIO Power Swap

H Nio διαθέτει επί του παρόντος 301 «Σταθμούς ανταλλαγής ισχύος». Mέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί σε περισσότερους από 700 σταθμούς ανταλλαγής συμπεριλαμβανομένων των πρώτων σταθμών που έχουν εγκατασταθεί ήδη στη Νορβηγία.

Στη «Nio Power Day», η εταιρεία έδωσε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητές της έως σήμερα, σύμφωνα με τις οποίες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί περισσότερες από 2,9 εκατομμύρια ανταλλαγές.

NIO Power Charger

Εν τω μεταξύ, οι φήμες πληθαίνουν σχετικά με το ότι η επόμενη ευρωπαϊκή αγορά μετά τη Νορβηγία θα μπορούσε να είναι η Γερμανία μιας και η γερμανική αγορά αυτοκινήτων είναι ιδιαίτερα ελκυστική για τις κινεζικές μάρκες.

Διαβάστε επίσης: Audi: Tα EV’s θα είναι το ίδιο επικερδή με τα θερμικά έως το 2024

Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναζητά έναν «Γενικό Διευθυντή της Nio Germany» με έδρα το Μόναχο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανάρτηση εργασίας στο LinkedIn, υπάρχουν ήδη περισσότερες από 170 αιτήσεις για τη συγκεκριμένη θέση.

abb_img