Η Nissan κάνει ρεκόρ στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών μοντέλων της Nissan ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο παγκοσμίως, με το Leaf να αποτελεί την αιχμή του δόρατος.

Η Nissan ανακοίνωσε ένα νέο μεγάλο ρεκόρ στις πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων της. Πιο συγκεκριμένα, έσπασαν το φράγμα του 1 εκατομμυρίου. Μάλιστα, το ένα τρίτο εξ αυτών έχει παραδοθεί σε Ευρωπαίους αγοραστές.

Φυσικά, ανάμεσα στα ηλεκτρικά μοντέλα της Nissan, αυτό που σημείωσε την μεγαλύτερη επιτυχία ήταν το πρώτο ηλεκτρικό που κυκλοφόρησε η φίρμα. Προφανώς, αναφερόμαστε στο Leaf. Το μοντέλο έκανε την παρθενική του εμφάνιση τον Δεκέμβριο του 2010. Έκτοτε έχει πουλήσει περισσότερες από 650.000 μονάδες παγκοσμίως. Προς το παρόν, το Leaf είναι διαθέσιμο σε 50 αγορές.

Nissan Qashqai e-Power: 1.000 χιλιόμετρα με ένα ρεζερβουάρ!

Πολλές διακρίσεις και… πωλήσεις για το Nissan Leaf

Να σημειώσουμε ότι η πρώτη γενιά του Leaf κέρδισε τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς, όπως επίσης και του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς. Επιπλέον, η παραγωγή για τις ευρωπαϊκές αγορές μεταφέρθηκε το 2013, στο εργοστάσιο της Nissan στο Σάντερλαντ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Test Drive || Nissan Leaf: Ο πρωτοπόρος των ηλεκτρικών!

Στην Ευρωπαϊκή αγορά το Leaf έχει πουλήσει περισσότερα από 320.00 αυτοκίνητα μέχρι και σήμερα. Σε ότι αφορά την ιαπωνική και την κινέζικη αγορά έχουν πωληθεί από 230.000 στην καθεμία. Τέλος, στη Βόρεια Αμερική οι πωλήσεις αγγίζουν τις 210.000 μονάδες.

Ηλεκτρικό Nissan δεν είναι μόνο το Leaf. To 2022, η ιαπωνική φίρμα μας σύστησε το Ariya. Επιπλέον, το 2014 λάνσαρε πρώτο της ηλεκτρικό επαγγελματικό Van στην Ευρώπη, το e-NV200, το οποίο πούλησε περισσότερες από 45.000 μονάδες. Μάλιστα, πριν λίγους μήνες, παρουσίασε και το Townstar EV.

Δήμος Κύθνου: Στην… «πρίζα» με 2 Nissan Leaf

Πιστή στο όραμα Ambition 2030

Στο πλαίσιο του οράματος της εταιρείας Ambition 2030, η ιαπωνική φίρμα σχεδιάζει να λανσάρει 19 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα παγκοσμίως έως το 2030. Επιπλέον, η εταιρεία στοχεύει να παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό με μπαταρίες στερεάς κατάστασης έως το 2028. Όπως επίσης και να επεκτείνει τη γκάμα των ηλεκτρικών οχημάτων για όλα τα γούστα.

Τέλος, ήδη έχει ανακοινώσει 2 ηλεκτρικά μοντέλα για την ευρωπαϊκή αγορά, ένα ηλεκτρικό crossover και ένα νέο συμπαγές ηλεκτρικό όχημα, στην κορυφή της ηλεκτρικής γκάμας της Nissan.

Editorial