Η Nissan θα συνεχίσει να αγωνίζεται στη Formula E έως το 2026

Η Nissan ακολουθεί πιστά τη στρατηγική της για εξηλεκτρισμό, επεκτείνοντας τη συμμετοχή της στη Formula E, στην εποχή του Gen3.

Η Nissan ξεκίνησε να αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ABB FIA Formula E από την 5η σεζόν 2018-2019 ως ο μόνος ιαπωνικός κατασκευαστής.

Πρόσφατα, η εταιρεία ανακοίνωσε τη δέσμευσή της στους αγώνες της Formula E μέχρι το τέλος της 12η σεζόν 2025-2026.

Η εποχή Gen3 ξεκινάει την 9η σεζόν του πρωταθλήματος  2022-23, και η Nissan δείχνει έτοιμη να ανταποκριθεί στις ανάγκες της νέας τεχνολογίας που θα καθιστά τα μονοθέσια πιο ισχυρά και ταχύτερα.  

Formula E Nissan

Ο Ashwani Gupta διευθύνων σύμβουλος της Nissan δήλωσε “Το όραμα της Nissan για τα αυτοκίνητα υπερβαίνει αυτό που αποκαλούμε απλό μέσο μεταφοράς“. 

Επίσης, ο Gupta πρόσθεσε “Στόχος μας είναι να σχεδιάσουμε και να κατασκευάσουμε ηλεκτρικά οχήματα που μεταμορφώνουν τον τρόπο με τον οποίο οι κοινότητες συνδέονται και κινούνται και μας εμπνέουν όλους για να εργαστούμε προς μια βιώσιμη κοινωνία. Η Formula E μας βοηθά να φέρουμε στο προσκήνιο τον ενθουσιασμό, την ενέργεια και το περιβάλλον. Καθώς επικοινωνούμε αυτό  το μελλοντικό όραμα, σε ένα συνεχώς αυξανόμενο, νέο και διαφορετικό κοινό.”  

Διαβάστε ακόμα: Η Nissan e.dams στοχεύει ψηλά στην Formula E

Στις δύο πρώτες σεζόν στην Formula E, η Nissan επικεντρώθηκε στους τεχνικούς στόχους της «Φάσης 1 – από τον δρόμο προς την πίστα», οι οποίοι αντλούσαν εμπειρία και διδάγματα από το LEAF, το πιο αναγνωρίσιμο EV της Nissan, προκειμένου να αναπτύξει τις επιδόσεις του αγωνιστικού μονοθέσιου της Nissan e.dams.

Ενώ, από την 9η σεζόν την εποχή του Gen3 ξεκινά η “Φάση δύο – από την πίστα προς το δρόμο”, πιο συγκεκριμένα, η μεταφορά τεχνολογίας και χαρακτηριστικών από τα μονοθεσία στα EVs.

Formula E Nissan

“Έχουμε επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα κατά τις δύο πρώτες σεζόν και η ανανέωση της μακροπρόθεσμης δέσμευσής μας στην Formula E είναι ένα βασικό βήμα”, δήλωσε ο Tommaso Volpe, διευθυντής παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού της Nissan. 

“Μπήκαμε στο άθλημα με μια προσέγγιση τεχνικής μεταφοράς “road-to-track “και επεκτείνοντας το πρόγραμμα αγώνων μέχρι την εποχή του Gen3, έχουμε την ευκαιρία να κλείσουμε τον κύκλο με τεχνική μεταφορά” track-to-road “

Πιστεύουμε ότι, ως ένας από τους πλέον παγκόσμιους κατασκευαστές που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ABB FIA Formula E, αυτό το άθλημα είναι η τέλεια πλατφόρμα για την προώθηση της εξειδίκευσής μας στην ηλεκτροκίνηση και την απόδειξη της δέσμευσής μας για πιο βιώσιμες λύσεις κινητικότητας.” 

Οι δυο πρώτοι αγώνες της 7ης σεζόν του Πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκαν στο Diriyah της Σαουδικής Αραβίας στα τέλη Φεβρουαρίου, όπου διεξάχθηκε ο πρώτος νυχτερινός αγώνας της Formula E, με τα αυτοκίνητα να αγωνίζονται υπό το φως των προβολέων.  

Ο τρίτος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της ABB FIA, θα πραγματοποιηθεί στις 10 Απριλίου στη Ρώμη.  

abb_img
spot_img