Η Νορβηγία πρωτοστατεί στις ταξινομήσεις νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Στη Νορβηγία, ταξινομήθηκαν 13.946 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τον Σεπτέμβριο. Το μερίδιο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ταξινομήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων έφτασε μάλιστα σε ποσοστό 77,5% τον περασμένο μήνα.

Το πιο επιτυχημένο μοντέλο της Νορβηγίας σε όλους τους τύπους ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο ήταν το Tesla Model Y με 3.564 νέες εγγραφές, μπροστά και από το Tesla Model 3 με 2.218 εγγραφές.

Σε σύγκριση με τις 9.560 ταξινομήσεις EV τον Σεπτέμβριο του 2020, τα 13.946 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από τον προηγούμενο μήνα αντιπροσωπεύουν αύξηση σχεδόν 46%.

Η αγορά αυτοκινήτων στη Νορβηγία εξηλεκτρίστηκε σε μεγάλο ποσοστό

 

Συνολικά, 80.558 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν ταξινομηθεί μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με τη Νορβηγική Αρχή Οδικών Πληροφοριών (OFV).

Αυτό αντιστοιχεί σε μερίδιο της αγοράς 62,5 % από τις αρχές Ιανουαρίου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, αυτός ο αριθμός αναφέρεται μόνο σε αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα υβριδικά οχήματα δεν συγκαταλέγονται.

Συνολικά, το 91,4 % όλων των νέων επιβατικών αυτοκινήτων στη Νορβηγία είχαν εξωτερική σύνδεση φόρτισης τον Σεπτέμβριο. Τον Αύγουστο το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 87,7% και τον Ιούλιο 84,6%.

Συγκριτικά, τα αυτοκίνητα που κινούνται μόνο με βενζίνη είχαν μερίδιο αγοράς 3,0%, τα αυτοκίνητα που κινούνται μόνο με ντίζελ 2,3%. Αυτό σημαίνει ότι οι κινητήρες καθαρής καύσης έχουν χάσει για άλλη μια φορά το σημαντικότερο μερίδιο της αγοράς.

Διαβάστε επίσης: Το Tesla Model Y καταλαμβάνει το 72% της αγοράς των αυτοκινήτων στη Νορβηγία

Όπως και τον Αύγουστο, το πιο επιτυχημένο μοντέλο σε όλους τους τύπους κίνησης ήταν το Tesla Model Y. Ενώ το μικρότερο e-SUV της Tesla αντιπροσώπευε 1.308 μονάδες τον Αύγουστο, ενώ σχεδόν κάθε πέμπτο νέο αυτοκίνητο στη Νορβηγία ήταν Model Υ.

Αυτό αντικατοπτρίζεται επίσης στο δεύτερο μοντέλο στα νορβηγικά στατιστικά του Σεπτεμβρίου: Το Model 3 είχε 2.218 νέες εγγραφές ή μερίδιο αγοράς 12,3 %.

Η μεγάλη επιτυχία των πωλήσεων της Tesla στη Νορβηγία

Tesla

Τα δύο μοντέλα της Tesla είναι η μόνη σειρά μοντέλων με τετραψήφια στοιχεία κυκλοφορίας τον Σεπτέμβριο, με συνδυασμένο μερίδιο αγοράς 32,1%, περίπου ένα στα τρία νέα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν στη Νορβηγία τον Σεπτέμβριο ήταν Tesla.

Με 9.266 οχήματα εγγεγραμμένα μέχρι στιγμής φέτος, το Model 3 κατάφερε να υπερασπιστεί την κορυφαία του θέση στη νορβηγική αγορά.

Διαβάστε επίσης: Η Νορβηγία εξετάζει το ενδεχόμενο όλα τα δημόσια οχήματα να είναι ηλεκτρικά από 1-1-2022

Στην τρίτη θέση στα στατιστικά του Σεπτεμβρίου βρίσκεται το Skoda Enyaq με 787 μονάδες, μπροστά από το Toyota RAV4, 702 μονάδες και το Audi e-tron quattro με 672 οχήματα. Η 6η θέση ανήκει στο VW ID.4 με 659 μονάδες, ακολουθούμενη από το Hyundai Ioniq 5 με 652 νέες εγγραφές.

Στην 8η θέση βρίσκεται το Ford Mustang Mach-E με 600 νέα οχήματα, ακολουθούμενο σε κάποια απόσταση από το VW ID.3 (456 νέες εγγραφές) και το Nissan Leaf (410 οχήματα).

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!