Το Tesla Model Y καταλαμβάνει το 72% της αγοράς των αυτοκινήτων στη Νορβηγία

Το Tesla Model Y καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μερίδιο των πωλήσεων αυτοκινήτων στη Νορβηγία.

Η Tesla ξεκίνησε τις παραδόσεις του Model Y στην Ευρώπη τον περασμένο μήνα και μόλις μέσα σε μια εβδομάδα κατάφερε να γίνει το όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις στη Νορβηγία!

Βοήθησε, μάλιστα. τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να φτάσουν στο 72% του συνολικού μεριδίου της αγοράς αυτοκινήτων στη συγκεκριμένη χώρα κάτι που φυσικά πρόκειται για ένα νέο ρεκόρ.

Νορβηγία: Ένα λαμπερό παράδειγμα στον δρόμο προς την ηλεκτροκίνηση

tesla model y

Η Νορβηγία πρόκειται για ένα λαμπερό παράδειγμα επιτυχίας στον δρόμο προς την ηλεκτροκίνηση, καθώς έχει επιτύχει πρωτόγνωρα επίπεδα διείσδυσης των ηλεκτρικών οχημάτων στην αγορά.

Μέχρι τον περασμένο μήνα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατείχαν το 64% της αγοράς στη Νορβηγία, αλλά το πώς το νέο συναρπαστικό ηλεκτρικό όχημα -που τότε έκανε το λανσάρισμά του στην αγορά- ήταν και εκείνο που τελικά έκανε τη μεγάλη διαφορά.

Διαβάστε επίσης: Ξεκινούν οι παραδόσεις του Tesla Model Υ στην Ευρώπη

Στη Νορβηγία, οι παραδόσεις του Tesla Model Y ξεκίνησαν μόλις μία εβδομάδα πριν από το τέλος του μήνα και πολύ γρήγορα το ηλεκτρικό SUV κατάφερε να γίνει το όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις στη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία, η Tesla έχει ήδη παραδώσει 1.115 οχήματα Model Y στη Νορβηγία.

Το δεύτερο όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις στη χώρα τον περασμένο μήνα ήταν ένα άλλο ηλεκτρικό SUV, το VW ID.4, ενώ ως τρίτο ακολουθούσε το Tesla Model 3.

Το Model Y επηρέασε συνολικά το μερίδιο της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων στη Νορβηγία

tesla model y

Το εντυπωσιακότερο στοιχείο είναι πώς το Model Y επηρέασε το συνολικό μερίδιο της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα. Η Νορβηγία έχει ήδη το καλύτερο ποσοστό υιοθέτησης ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, αλλά το Model Y την οδήγησε σε ένα νέο ρεκόρ με σχεδόν το 72% της αγοράς να αφορά στα ηλεκτρικά οχήματα.

Αν συνυπολογίσει κανείς και τα υβριδικά αυτοκίνητα, το ποσοστό αγγίζει το 92%, ενώ τα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης αντιπροσωπεύουν μόλις το 7,8% της αγοράς.

Τα οχήματα Model Y στη Νορβηγία προέρχονται από τo Tesla Gigafactory στη Shanghai και μπορεί να χρειαστούν μερικούς μήνες για να φθάσει μία νέα αποστολή στη χώρα.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η λίστα αναμονής για την απόκτηση ενός Tesla διαρκώς αυξάνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, θα μπορούσε να επηρεάσει το ποσοστό και την τάση της αγοράς για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Νορβηγία τους επόμενους μήνες.

Οι διαβόητες λίστες αναμονής της Tesla έχουν επιστρέψει και την ουσία, εάν κάποιος παραγγείλει οποιοδήποτε μοντέλο της Tesla αυτήν τη στιγμή, θα πρέπει να νιώσει τυχερός εάν το παραλάβει μέσα στη χρονιά.

Η Tesla, επί του παρόντος, έχει αναμονή τεσσάρων έως έξι εβδομάδων για το Performance Model 3 και πέντε έως έξι εβδομάδων για το Performance Model X.

Διαβάστε επίσης: Η λίστα αναμονής για την απόκτηση ενός Tesla διαρκώς αυξάνεται

Για τα υπόλοιπα μοντέλα, ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης μπορεί να φτάσει μέχρι και τον Απρίλιο του 2022.

Από την άλλη όμως ακόμη περισσότερα νέα μοντέλα EV αναμένεται να φτάσουν στην αγορά αργότερα φέτος. Ουσιαστικά δεν θα προκαλέσει και ιδιαίτερη εντύπωση η πιθανότατα να δούμε  σύντομα ξανά να επιτυγχάνεται ένα νέο ρεκόρ.

abb_img
spot_img