Η ομάδα ABT CUPRA XE θα συμμετάσχει και επίσημα στο Extreme E το 2022, ενισχύοντας τη δέσμευση της στον εξηλεκτρισμό και τη βιωσιμότητα

Η ομάδα ABT CUPRA XE επιβεβαίωσε την συμμετοχή της στο Πρωτάθλημα Extreme E τον Φεβρουάριο του 2022.

Ας μάθουμε όμως αρχικά τι είναι το Extreme E. Το Πρωτάθλημα Extreme E είναι ένας θεσμός που δημιουργήθηκε από τον προβληματισμό για το τι συμβαίνει στα οικολογικά συστήματα σε όλο τον κόσμο. Στόχος του είναι, μέσα από τους αγώνες, ο κόσμος  να εστιάσει στο φυσικό περιβάλλον που απειλείται από ζητήματα κλιματικής αλλαγής, ενθαρρύνοντάς μας όλους να αναλάβουμε θετική δράση για να προστατεύσουμε το μέλλον του πλανήτη μας. Το Extreme E είναι ένας ισχυρός συνδυασμός συναρπαστικής αθλητικής δράσης, επιστημονικής εκπαίδευσης και προσπάθειας για την επιτάχυνση υιοθέτησης των EV, προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές CO2 και να επιτευχθεί ένας πιο βιώσιμος τρόπος ζωής.

Η Extreme E οδηγεί την επανάσταση στην «off-road» ηλεκτροκίνηση

Σε αυτόν τον σπουδαίο θεσμό, η CUPRA δηλώνει περήφανα παρούσα. Οι οδηγοί της ομάδας Mattias Ekström και Jutta Kleinschmidt θέτουν φέτος γερά θεμέλια ώστε η ομάδα ABT CUPRA XE να ανταποκριθεί αγωνιστικά σε μια από τις πιο απαιτητικές σειρές αγώνων που μπορεί κανείς να φανταστεί, στο τιμόνι του e-CUPRA ABT XE1, του 100% ηλεκτρικού 400 kW (550 PS) θηριώδους SUV, του χρόνου τον Φεβρουάριο στη δεύτερη σεζόν του Πρωταθλήματος.

Τη φετινή σεζόν οι οδηγοί της ομάδας κατάφεραν να κερδίσουν τη δεύτερη θέση στο Island X Prix στη Σαρδηνία τον Οκτώβριο ενώ τώρα η ομάδα θα αγωνιστεί στο Jurassic Coast, στα νοτιοδυτικά του Ηνωμένου Βασιλείου, για το φινάλε της παρθενικής σεζόν του Πρωταθλήματος Extreme E.

Η CUPRA εξηλεκτρίζεται πλήρως μέχρι το 2030

Ο Mattias Ekström, δήλωσε ότι «Το φετινό Πρωτάθλημα Extreme E ήταν μια συναρπαστική χρονιά, όπου ανακαλύψαμε ένα νέο στυλ αγώνων, ενώ παράλληλα τονίσαμε μερικά πολύ σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα σε όλο τον κόσμο» ενώ η συναθλήτρια του, Jutta Kleinschmidt, πρόσθεσε: «Το Extreme E είναι μια σπουδαία ανακάλυψη: η τεχνολογία, τα αυτοκίνητα, τα μέρη  που αγωνιζόμαστε. Πριν από μερικές εβδομάδες ανεβήκαμε στο βάθρο στη Σαρδηνία και δεν θέλουμε να κατέβουμε από αυτό στην Αγγλία».

Εμείς πάντως τους ευχόμαστε καλή τύχη.

NEWSLETTERΟι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!