Η Opel παρουσιάζει το Rocks-e

Το νέο Opel Rocks-e είναι απλά διαφορετικό. Ένα μικρό όχημα μηδενικών ρύπων για δύο με στυλ και μικρό ενεργειακό αποτύπωμα στην πόλη.

Η Opel με την παρουσίαση του νέου Opel Rocks-e, κηρύσσει την έναρξη της εποχής της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας – (Sustainable Urban Mobility) για την εταιρεία.

Το εισαγωγικό μοντέλο της Opel στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, απαντά στις τρέχουσες απαιτήσεις κινητικότητας. Προσφέρει, δηλαδή, ηλεκτροκίνηση με προστασία από τον αέρα και τη βροχή. Ακόμη, αποτελεί προηγμένο, τολμηρό, απέριττο και τυπικό εκπρόσωπος της μάρκας, σύμφωνα με την παράδοσή της.

Στη Γερμανία, μπορούν ήδη να το οδηγούν νεαρά άτομα ηλικίας από 15 ετών με δίπλωμα οδήγησης κατηγορίας AM1.

Με το διθέσιο όχημα μήκους 2,41 μέτρων, η Opel συνεχίζει την ηλεκτρική της επέλαση.

Το αμιγώς ηλεκτρικό Opel Rocks-e βλέπουμε κάτω από το Corsa-e και είναι προσιτό σε όλους σχεδόν τους οδηγούς. Το οδηγούν από νεαροί αρχάριοι μέχρι εργαζόμενοι που επιθυμούν ένα καθημερινό μέσο μετακίνησης.

Η τιμή εκκίνησης για το νέο Opel Rocks-e στη Γερμανία θα είναι σαφώς μικρότερη από την αντίστοιχη ενός μικρού αυτοκινήτου. Παράλληλα, το μηνιαίο κόστος μακροχρόνιας μίσθωσης (leasing) θα είναι παρόμοιο με αυτό του εισιτηρίου σε δημόσιο μέσο μεταφοράς.

Το Rocks-e είναι διαθέσιμο για παραγγελία online ή απευθείας σε επιλεγμένους διανομείς Opel στη Γερμανία. Θα το δούμε σε περισσότερες αγορές το 2022.

Ασυμβίβαστο από κάθε άποψη

«Το νέο μας Opel Rocks-e είναι ασυμβίβαστο από κάθε άποψη. Η σχεδίαση είναι τολμηρή και απέριττη, οι διαστάσεις εξαιρετικά συμπαγείς. Χρησιμοποιεί αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια και η τιμή του είναι ασυναγώνιστη. Το Rocks-e προσφέρει έξυπνη και λειτουργική ηλεκτρική κινητικότητα για όλους και θα προσελκύσει ιδιαίτερη προσοχή», δήλωσε ο Stephen Norman, επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ της Opel. «Η Opel είναι απλά ανθρώπινη και προσιτή – το Rocks‑e το αποδεικνύει για μία ακόμα φορά.»

Έξυπνη και μοντέρνα κινητικότητα στην πόλη

Το νέο Opel Rocks-e είναι απλά διαφορετικό: ένα μικρό όχημα μηδενικών ρύπων για δύο με στυλ και μικρό ενεργειακό αποτύπωμα στην πόλη.

Το καλύτερο όλων, το Rocks-e έχει μήκος 2,41 μ, πλάτος 1,39 μ (χωρίς εξωτερικούς καθρέπτες) και ζυγίζει μόλις 471 κιλά (συμπερ. της μπαταρίας κίνησης), που σημαίνει ότι επίσημα κατατάσσεται ως ένα ελαφρύ αυτοκινούμενο όχημα.

Στη Γερμανία έφηβοι ηλικίας 15 ετών επιτρέπεται να το οδηγούν με δίπλωμα οδήγησης κατηγορίας AM. Μία αντίστοιχη τροπολογία τέθηκε σε ισχύ το 2021 που σημαίνει ότι ο κανονισμός αυτός ισχύει τώρα σε όλη τη Γερμανία.

Επομένως, ο νομοθέτης υποστηρίζει τις ανάγκες κινητικότητας νεαρών ατόμων, κυρίως για μετάβαση στο σχολείο ή κάποιο άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Το νέο Opel Rocks-e είναι ιδανικό γι’ αυτή την περίπτωση.

Το έξυπνο ‘εισιτήριο εισόδου’ της Opel στην ηλεκτρική κινητικότητα προσφέρει αυτονομία έως 75 χλμ. κατά το πρότυπο WLTP2, αναπτύσσοντας έως 45 χλμ./ώρα.

Αυτό το καθιστά ιδανικό για καθημερινή χρήση στην πόλη – όχι μόνο για νεαρούς οδηγούς, αλλά και για όσους επιθυμούν να πηγαινοέρχονται στη δουλειά με μηδενικούς ρύπους και δεν θέλουν να χάνουν χρόνο αναζητώντας χώρο στάθμευσης στον προορισμό τους.

Οι τροχοί 14” και ο κύκλος στροφής των 7,20 μέτρων καθιστούν το Rocks-e ιδανικό για την πόλη, ικανό να διαχειριστεί τις κλειστές στροφές και να χωρέσει σε μικρούς χώρους στάθμευσης.

Η μπαταρία 5.5 kWh του Opel Rocks-e φορτίζει πλήρως σε 3,5 ώρες περίπου μέσω μιας στάνταρ οικιακής πρίζας.

Το συνοδευτικό καλώδιο φόρτισης μήκους τριών μέτρων είναι συνεχώς μέσα στο SUM και απλά το τραβάς από την πόρτα του συνοδηγού. Η Opel προσφέρει έναν αντάπτορα για φόρτιση σε δημόσιο σταθμό.

Πόρτες που ανοίγουν προς αντίθετες κατευθύνσεις και Opel Vizor

Το Rocks-e φέρει το Opel Vizor, το νέο πρόσωπο της μάρκας, συμπεριλαμβανομένων προβολέων και φλας LED.

Οι πόρτες και στις δύο πλευρές είναι ίδιες, στοιχείο που αναδεικνύει την τολμηρή και απέριττη εμφάνιση.

Η πόρτα του συνοδηγού ανοίγει προς τα εμπρός όπως συνήθως, ενώ η πόρτα του οδηγού ανοίγει προς τα πίσω, προς την αντίθετη δηλαδή κατεύθυνση. Τα εμπρός και πίσω πάνελ του αμαξώματος είναι παρόμοια.

Στο εσωτερικό, τα δύο καθίσματα είναι έκκεντρα, ώστε ο συνοδηγός να έχει αρκετό χώρο στην περιοχή των ποδιών και ο οδηγός να μεταφέρει το κάθισμά του εμπρός – πίσω.

Ο χώρος για το κεφάλι είναι άφθονος, ακόμα και για χρήστες με ύψος πάνω από 1.90 μ.

Επιπλέον, παρά τις συμπαγείς διαστάσεις του, το νέο Rocks-e προσφέρει χώρο αποσκευών 63 λίτρων στην περιοχή των ποδιών του συνοδηγού, ενώ υπάρχει και ένα έξυπνο άγκιστρο για μία τσάντα μεγέθους XXL.

Το cockpit πληροί τις απαιτήσεις της σύγχρονης νέας γενιάς: λιτό και επικεντρωμένο στα βασικά και απαραίτητα.

Στην οθόνη βλέπουμε συνοπτικά την ταχύτητα, το πρόγραμμα οδήγησης (Drive, Neutral, Reverse), την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας, την υπολειπόμενη αυτονομία και τη χιλιομετρική κάλυψη.

Πρακτικές λεπτομέρειες περιλαμβάνουν βάση για smartphone τοποθετημένη στην κεντρική κονσόλα. Υπηρεσίες όπως η εφαρμογή “myOpel” παρέχουν περαιτέρω πρακτικές πληροφορίες.

Χάρη στις συμπαγείς διαστάσεις και τα μεγάλα παράθυρα, οι οδηγοί του Opel Rocks-e απολαμβάνουν άριστη ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Μία φωτεινή, ευχάριστη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό διασφαλίζει η στάνταρ, πανοραμική κρυστάλλινη οροφή – ασυνήθιστη για όχημα αυτής της κατηγορίας τιμής.

3 διαφορετικές εκδόσεις

Το Rocks-e κυκλοφορεί σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις εξοπλισμού: Opel Rocks-e, Opel Rocks-e “Klub” και Opel Rocks-e “TeKno”.

Το όνομα “Rocks” έχει γράψει ιστορία στους κόλπους του Γερμανού κατασκευαστή. Μέχρι πολύ πρόσφατα, τα Opel ADAM Rocks και Opel KARL Rocks πρόσθεσαν τη δική τους ξεχωριστή λάμψη στη μάρκα – με ιδιαίτερο εξοπλισμό, cool προαιρετικά στοιχεία για εκτός δρόμου χρήση, άρα κατάλληλα και για την καθημερινή οδήγηση στη ζούγκλα της πόλης.

Το νέο Opel Rocks-e είναι ακόμα καλύτερα στην αστική χρήση. Αμιγώς ηλεκτρικό, δηλαδή, με μηδενικούς ρύπους και σχεδόν αθόρυβο. Τέλος, το νέο μοντέλο είναι καλό για το περιβάλλον και καλύπτει τις ευαισθησίες μας γι’ αυτό.

Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο για οδηγούς ηλικίας από 16 ετών

abb_img
spot_img