Η Opibus είναι η πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα από την Αφρική

Η εταιρεία κατασκευάζει την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα για χρήση και με ειδικές προδιαγραφές για την αφρικανική ήπειρο.

«Σχεδιασμένη στην Κένυα, για την Αφρική», είναι η βασική ιδέα που προμοτάρει η αφρικανική εταιρεία Opibus.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2017 στο Ναϊρόμπι της Κένυας την περίοδο που η ηλεκτροκίνηση «ξεκινούσε» την επανάστασή της και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα άρχισαν να πληθαίνουν στους δημόσιους δρόμους.

Το όραμα της Opibus είναι να κάνει πιο προσβάσιμη την ηλεκτροκίνηση σε μεγαλύτερο κοινό, μέσω της οικονομικότερης βιωσιμότητας και απλοποιώντας την ανάπτυξή της.

Η αφρικανική εταιρεία εξειδικεύεται στις μετατροπές εξηλεκτρισμού διαφόρων τύπων οχημάτων, από επιβατικά έως ελαφρά φορτηγά και λεωφορεία, καθώς και την κατασκευή ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, αυτοκινήτων και λεωφορείων.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι παραδόσεις για τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες της Opibus θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2022 και υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας Opibus

Σύμφωνα με την εταιρεία, η αυτονομία της υπολογίζεται στα 160 χλμ. ενώ η ανώτερη ταχύτητα που θα αγγίζει θα είναι 90 χλμ./ώρα τα οποία, όμως, θα πιάνει μέσα σε μόλις 5 δευτερόλεπτα. Η τιμής της είναι στα 1.300 δολάρια.

Η μοτοσυκλέτα τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα με μέγιστη ισχύ είναι 8650 W και αποδίδει ροπή 185 Nm. Διαθέτει δύο μπαταρίες 2.9 kWh.

Η φόρτιση των μπαταριών γίνεται με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι μέσω ενός φορητού φορτιστή 240V, ο οποίος περιλαμβάνεται με κάθε μοτοσυκλέτα και φορτίζει πλήρως την κάθε μπαταρία σε 4 ώρες, σε οικιακό δίκτυο.

Ο άλλος τρόπος είναι με αντικατάσταση πλήρως φορτισμένων μπαταριών, αφού η μοτοσυκλέτα διαθέτει δυνατότητα ανταλλαγής μπαταριών, η οποία μπορεί να γίνει σε 10 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με την εταιρεία.

Μία ηλεκτρική μοτοσυκλέτα από την Αφρική για την Αφρική

Όπως αναφέρει η Opibus, η εταιρεία κατασκευάζει την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα για χρήση και με ειδικές προδιαγραφές για την αφρικανική ήπειρο. Από τον ιδιαίτερο σχεδιασμό, μέχρι τον τρόπο φόρτισης, όλα είναι σχεδιασμένα για την καλύτερη χρήση της στην Αφρική.

Η μοτοσυκλέτα έχει απλή σχεδίαση, διαθέτει συμβατικό πιρούνι, δύο αμορτισέρ και μεγάλη σέλα. Ο προβολέας της είναι LED, ενώ το πάνελ οργάνων αποτελείται από μια λεπτή, ψηφιακή οθόνη.

abb_img
spot_img