Η πανδημία «εκτόξευσε» τις μετακινήσεις με e-bikes

Η πανδημία του κορωνοϊού λειτούργησε ευεργετικά στην "εκτόξευση" των αστικών μετακινήσεων με e-bikes στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους New York Times, η πανδημία του κορωνοϊού λειτούργησε ευεργετικά στην “εκτόξευση” των αστικών μετακινήσεων με e-bikes, οι οποίες, πλέον, αποτελούν μεγάλη τάση, προωθούμενη, κυρίως, μέσα από τη χρήση τους από προγράμματα ενοικίασης ποδηλάτων που λειτουργούν σε πολλαπλά σημεία σε όλη την Αμερική. 
Όπως η μετακίνηση με τα ποδήλατα, έτσι και η μετακίνηση με e-bikes αυξήθηκε κατά την διάρκεια της πανδημίας.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εταιρεία NPD Group οι πωλήσεις των e-bikes αυξήθηκαν κατά 145% μέσα στο 2020 σε σχέση με το 2019.
 
Το bike-sharing στην εποχή της πανδημίας 
Ωστόσο, δεν ήταν μόνο οι παραδοσιακές πωλήσεις των e-bikes που ανέβηκαν, αλλά και τα συστήματα ενοικίασης τους. Τα συστήματα ενοικίασης e-bikes, διαθέτουν την τεχνολογία υποστηρίζει το συγκεκριμένο εγχείρημα.
Ποδήλατο Νέα Υόρκη

Οι ανάγκες για κοινωνική αποστασιοποίηση, ασφάλεια, αλλά και για μια πιο εύκολη και απροβλημάτιστη δημόσια μετακίνηση αύξησαν ραγδαία τη χρήση των e-bikes τόσο από τους κατοίκους, όσο και από τους τουρίστες της Νέας Υόρκης.

Enfield 8000: Το πρώτο σύγχρονο ελληνικό ηλεκτρικό Ι.Χ. από τη Σύρο

Μάλιστα, μέσα από την πλατφόρμα Spinlister μπορεί ένας κάτοχος ποδηλάτου ή e-bike να το ενοικιάσει απευθείας σε άλλους χρήστες δημιουργώντας ένα διαφορετικό “οικοσύστημα ποδηλατών” και προωθώντας περαιτέρω την μικροκινητικότητα.

city bike usa

Την εποχή της πανδημίας το ποδήλατο στις ΗΠΑ υπήρξε η καλύτερη εναλλακτική επιλογή έναντι της χρήσης των ΜΜΜ. Στα λεωφορεία ή τα τρένα είναι πιο πιθανή μια ενδεχόμενη εξάπλωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Μόνο στη Νέα Υόρκη, η εταιρεία Citi Bike πρόσθεσε 3,700 νέα ποδήλατα το 2020, ενώ, σύμφωνα με στατιστικά της ίδιας εταιρείας, οι περισσότεροι χρήστες της ενοικίασαν τα ποδήλατα για σκοπούς “αναψυχής” σε ποσοστό 27%, έναντι 17% το 2019.

Πολλοί χαρακτηρίζουν τις υπηρεσίες ενοικίασης ποδηλάτων στη Νέα Υόρκη, ως μια “θεραπεία” στον “πυρετό” της μετακίνησης με αυτοκίνητο.

Όλοι μπορούν να οδηγούν e-bikes στην Αμερική 

abb_img
spot_img