Η Polaris Marine παρουσίασε 2 νέα ηλεκτρικά σκάφη

Η Polaris Marine παρουσίασε 2 νέα ηλεκτρικά πρωτότυπα ηλεκτρικά σκάφη για λογαριασμό των εταιρειών Bennington και Godfrey Pontoons.

Η Polaris Marine παρουσίασε 2 νέα πρωτότυπα ηλεκτρικά πλωτά σκάφη για τις μάρκες Bennington και Godfrey Pontoons. Η μάρκα από την Αυστραλία, εφοδίασε τα μοντέλα των εν λόγω εταιρειών με εξωλέμβιο ηλεκτρικό κινητήρα, προσφέροντας ηλεκτρική πρόωση υψηλής ιπποδύναμης.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία τοποθέτησε τον εξωλέμβιο ηλεκτροκινητήρα 150 ίππων, τον ίδιο δηλαδή που χρησιμοποιεί το Forza X1. Τα 2 σκάφη στα οποία αναφερόμαστε είναι το Bennington L-Series Bowrider και το Godfrey Monaco 235. Σύμφωνα με την Polaris Marine, η επιλογή των εν λόγω σκαφών έγινε, καθώς υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης μπαταριών σε κεντρικό σημείο.

Incat Hull 096: Ιδού το μεγαλύτερο ηλεκτρικό οχηματαγωγό

Ιδού η τελική και η αυτονομία των νέων ηλεκτρικών σκαφών

Η εταιρεία δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με την τεχνολογία μπαταριών των σκαφών, ωστόσο έδωσε πληροφορίες που έχουν να κάνουν με τις επιδόσεις τους. Ειδικότερα, το ηλεκτρικό σκάφος της Bennington έχει τελική ταχύτητα 40 χλμ./ώρα, ενώ το σκάφος της Godfrey 45 χλμ./ώρα.

Σε ότι αφορά την εμβέλεια που προσφέρουν, το Bennington προσφέρει 40 χιλιόμετρα με σταθερή ταχύτητα 32 χλμ./ώρα. To Godfrey προσφέρει 46 χιλιόμετρα με σταθερή ταχύτητα 24 χλμ./ώρα.

Orca Performance: «Ηλεκτρίζοντας» τα κύματα!

Ο πρόεδρος της Polaris Marine, Ben Duke, τόνισε:

«Συνεργαζόμενες στενά με κατασκευαστές ηλεκτρικών κινητήρων υψηλής ισχύος, η Bennington και η Godfrey χρησιμοποιούν τα πρωτότυπα σκάφη ως πειραματόζωα για τη μελλοντική ανάπτυξη.

Θα συνεχίσουν να δοκιμάζουν, να μαθαίνουν και να κατανοούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον τρόπο με τον οποίο το χρησιμοποιούμε για να παρέχουμε απίστευτες επιδόσεις και να δημιουργούμε τις καλύτερες εμπειρίες για τους πελάτες μας».

Οι παραδόσεις των X Shore 1 μόλις ξεκίνησαν!

Με οθόνη αφής Garmin

Ακόμη, ο έλεγχος των συστημάτων των 2 ηλεκτρικών σκαφών είναι εφικτός μέσω μιας προσαρμοσμένης διεπαφής, σε οθόνη αφής Garmin.

Τέλος, τα πρωτότυπα ηλεκτρικά μοντέλα της Polaris Marine θα ανοίξουν τον δρόμο για τη μελλοντική ανάπτυξη σκαφών θαλάσσης με ηλεκτρική πρόωση. Οι επίσημες προδιαγραφές του σκάφους και η ημερομηνία δρομολόγησης θα γίνουν γνωστές εν καιρώ.

Editorial