Η πορεία της Nio στην Ευρώπη!

Η Nio εστιάζει στην αγορά της Ευρώπης, προσπαθώντας να πετύχει στα σημεία στα οποία οι ανταγωνιστές της δυσκολεύονται.

Η Ευρώπη αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αγορές-στόχους για την Nio. Συγκεκριμένα, η κινέζικη φίρμα στοχεύει στους τομείς, στους οποίους οι ανταγωνιστικές εταιρείες παρουσιάζουν δυσκολίες. Επιπλέον, σύμφωνα με τον CEO της Nio, οι κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες με πραγματικό προϊόν φτάνουν τις 30. Μάλιστα, αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει τη Geely και τη SAIC, οι οποίες έχουν καθιερώσει ηλεκτρικές μάρκες.

Nio: Ποιο είναι το μέλλον της στην Ευρώπη;

Ο στόχος της Nio 

Η Nio εστιάζει στην παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρίες και όχι σε οχήματα με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου. Μάλιστα, θεωρεί τα BEV ως τη λύση για την αυτόνομη οδήγηση.

Επιπλέον, η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει τους στόχους πωλήσεων για το 2022, καθώς την ενδιαφέρει η αποδοχή της από την αγορά. Επιθυμεί μέσα στα επόμενα 3 χρόνια να αποτελεί τη μάρκα με την υψηλότερη ικανοποίηση ιδιοκτητών.

Σχετικά με την κερδοφορία της μάρκας, ο CEO ανέφερε ότι είναι σε καλό δρόμο και προχώρησε σε μία σύγκριση με την Tesla. Συγκεκριμένα, η Tesla σημείωσε κέρδη μετά από 16 χρόνια λειτουργίας, ενώ η Nio θα το πετύχει συντομότερα. Τέλος, ο ίδιος δήλωσε ότι η Nio βελτίωσε τα κέρδη της κατά 20% παρά τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Nio: Σταθμοί αντικατάστασης μπαταριών «Made in Europe»

Τα μοντέλα της Nio που κυκλοφορούν στην Ευρώπη

Τα μοντέλα που θα δούμε στην Ευρώπη είναι κατασκευασμένα με γνώμονα την πλατφόρμα ΝΤ2. Μάλιστα, πρώτα θα δούμε το ET7 και στη συνέχεια το ET5 και το EL7. Επιπλέον, η εταιρεία θα λανσάρει μία μάρκα μαζικής παραγωγής, η οποία θα ακολουθεί τα πρότυπα της Toyota με τη Lexus. Τέλος, θα την απολαύσει πρώτα η Κίνα το 2024 και μετά από λίγους μήνες η Ευρώπη.

Η Ευρώπη καλωσορίζει και επίσημα το Nio ET7!

Ο CEO της Nio, William Li, δήλωσε τα εξής:

«Όλος αυτός ο ανταγωνισμός είναι καλός, διότι κινεί τη βιομηχανία προς τα εμπρός. Έχετε πολλές σπουδαίες αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη. Ακόμα και στην Κίνα, η Mercedes-Benz, η BMW, η Audi και άλλοι κατασκευαστές είναι σκληροί ανταγωνιστές μας. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε για να γίνουμε τόσο ισχυροί».

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!