Η Pure Watercraft λανσάρει το πρώτο της ηλεκτρικό σκάφος, σε συνεργασία με την GM, στην CES

Η Pure Watercraft, που υποστηρίζεται από την GM, λανσάρει το πρώτο της ηλεκτρικό σκάφος στην CES.

Η Pure Watercraft αποκάλυψε τους πρώτους καρπούς της συνεργασίας της με τη General Motors στην CES 2022, ένα προσιτό αλλά πολυτελές ηλεκτρικό πλωτό σκάφος που προσφέρει αθόρυβη λειτουργία, ομαλή επιτάχυνση, μειωμένες ανάγκες για συντήρηση χωρίς διαρροές καυσαερίων και λαδιού που μολύνουν το νερό.

Η GM απέκτησε το 25% των μετοχών της Pure Watercraft

Η GM απέκτησε το 25% των μετοχών της Pure Watercraft με έδρα το Σιάτλ τον Νοέμβριο.

Το Pure Watercraft είναι ένα ηλεκτρικό σκάφος 24’7 ιντσών με θέσεις για 10 άτομα, τελική ταχύτητα 20 κόμβων και μπορεί να παραγγελθεί είτε με μονό είτε με διπλό κινητήρα Pure Outboard Systems και πακέτο μπαταριών που μπορεί να επιλεγεί έως και 66 kWh.

Διαφορετικά πακέτα θα απευθύνονται σε διαφορετικές αγορές αλλά σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα ομαλό στην οδήγηση, αθόρυβο σκάφος, Το Pure Watercraft απλά δεν θα διαταράσσει την θαλάσσια ​​ζωή όπως συνήθως συμβαίνει με την ηχορύπανση που προκαλόύν πολλά άλλα σκάφη.

Ενεργοποίηση του κλάδου εν μέσω πανδημίας

Όπως και η αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων, η επιχείρηση σκαφών αναψυχής έχει δει τεράστια άνοδο από την έναρξη της πανδημίας COVID-19 καθώς οι οικογένειες αναζητούν περισσότερες υπαίθριες δραστηριότητες και οι εργαζόμενοι βρίσκουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο, αφού απελευθερωθούν από τις μετακινήσεις που αφορούν στο γραφείο.

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν σκάφη. «Οι άνθρωποι παίρνουν την απόφαση πλέον, ακόμη και το χειμώνα, να αποκτήσουν ένα σκάφος», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Brunswick boats, David Foulkes, στο «Power Lunch» του CNBC. «Έχουμε προσελκύσει ένα νέα δημογραφικό κομμάτι της αγοράς, το οποίο νομίζω ότι μας δίνει μεγάλη ώθηση, όχι μόνο για την επόμενη χρονιά αλλά και γενικότερα για τα επόμενα χρόνια» πρόσθεσε.

Η GM απέκτησε το 25% της εταιρείας ηλεκτρικών σκαφών Pure Watercraft

Η αγορά σκαφών αυξήθηκε 20 τοις εκατό το 2021 και αναμένεται να διπλασιαστεί ξανά σε μέγεθος, φτάνοντας τα 4,09 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2028 (από «μόλις» 2,13 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021).

Η GM και η Pure βλέπουν μεγάλη άνοδο στις πωλήσεις στο μέλλον. «Ο κλάδος που αφορά στα σκάφη ανθεί, επειδή οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν βόλτες στο νερό και να συναναστραφούν με την οικογένεια και τους φίλους τους με ασφάλεια σε υπέροχα μέρη», αναφέρει το δελτίο τύπου των εταιρειών για την CES.

«Αυτό το σκάφος τους προσφέρει μια πιο ευχάριστη εμπειρία, χωρίς θόρυβο κινητήρα και την γνωστή ταλαιπωρία που συνεπάγονται τα καύσιμα ή η συντήρηση, σε μια τιμή συγκρίσιμη με αυτή ενός συμβατικού σκάφους. Αυτό τι άνευ προηγουμένου δεδομένο είναι αποτέλεσμα της προσήλωσης μας στην αποτελεσματικότητα».

Η τιμή του συγκεκριμένου σκάφους έχει οριστεί να ξεκινά από 45.000$ και να φτάνει έως και τα 60.000 $ με μεγαλύτερη μπαταρία.

Επί του παρόντος γίνονται δεκτές προπαραγγελίες στον ιστότοπο της εταιρείας με μια κατάθεση 100$. Οι πρώτες παραδόσεις στους πελάτες αναμένονται στα τέλη του τρέχοντος έτους.

NEWSLETTERΟι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!