Η GM απέκτησε το 25% της εταιρείας ηλεκτρικών σκαφών Pure Watercraft

Η General Motors μόλις έλαβε μερίδιο 25% στην εταιρεία ηλεκτρικών σκαφών Pure Watercraft, η οποία έχει έδρα το Σιάτλ.

Η συγκεκριμένη κίνηση της GM κάθε άλλο παρά έκπληξη αποτελεί, αφού αντανακλά το διευρυμένο ενδιαφέρον που υπάρχει πλέον όχι μόνο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά και για τα ηλεκτρικά σκάφη αναψυχής, καθώς και για άλλα ηλεκτρικά οχήματα.

Άλλωστε, είναι ήδη γνωστό, ότι η GM έχει δεσμευθεί να επενδύσει 35 δισεκατομμύρια δολάρια τόσο στην ηλεκτρική, όσο και στην αυτόνομη τεχνολογία έως το 2025.

Ποια είναι η Pure Watercraft;

Pure Watercraft

Η Pure Watercraft κατασκευάζει αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα εξωλέμβιων κινητήρων, τα οποία ονομάζει Pure Outboard. Τα ηλεκτρικά αυτά συστήματα μπορούν να αντικαταστήσουν τα τωρινά σκάφη που χρησιμοποιούν κινητήρες 25 έως 50 ίππων.

Η εταιρεία έχει, επίσης, συνεργαστεί με μεγάλους κατασκευαστές σκαφών για την πώληση αμιγώς ηλεκτρικών σκαφών.

Ένα σημαντικό στοιχείο, πέρα από την εξάλειψη της ρύπανσης που προέχεται από ορυκτά καύσιμα, είναι ότι, σύμφωνα με την Pure Watercraft, τα ηλεκτρικά της συστήματα απαιτούν σχεδόν μηδενική συντήρηση σε σύγκριση με τους κινητήρες αερίου.

Οι δυνατότητες των νέων ηλεκτρικών σκαφών της Pure Watercraft

Pure Watercraft
Pure Watercraft, electric boat

Μάλιστα, η σειρά σκαφών της εταιρείας μπορεί να καλύψει ένα αρκετά ευρύ φάσμα περιπτώσεων και χρήσεων από τη μεριά των καταναλωτών.

Στον ιστότοπό της, η Pure Watercraft σημειώνει ότι, το Pure Outboard μπορεί να υποστηρίξει με μία φόρτιση μια διαδρομή περίπου 20 ναυτικών μιλίων που πραγματοποιείται με σκοπό, για παράδειγμα, το ψάρεμα και που μπορεί να έχει διάρκεια περίπου τεσσάρων ωρών.

Η εταιρεία συγκέντρωσε 23 εκατομμύρια δολάρια τον περασμένο Σεπτέμβριο, εννέα χρόνια μετά την ίδρυση της εταιρείας από τον CEO Andy Rebele, προκειμένου να καταφέρει να αυξήσει την παραγωγή της.

Τώρα, με την πρόσφατη επένδυση από την GM, οι δύο εταιρείες θα αναπτύξουν από κοινού και θα εμπορευματοποιήσουν την τεχνολογία μπαταριών, «ενσωματώνοντας την τεχνολογία της GM σε μια ποικιλία εφαρμογών», όπως ανέφερε η αυτοκινητοβιομηχανία σε σχετική της δήλωση.

Η θαλάσσια ηλεκτρική κινητικότητα βρίσκεται στα σκαριά

Arc One, the limited edition high-performance electric boat
Arc One, high-performance electric boat

H συγκεκριμένη συμφωνία μεταξύ GM και Pure Watercraft αποτελεί απλά το πιο πρόσφατο παράδειγμα που αποδεικνύει το γεγονός ότι οι ηλεκτρικές τεχνολογίες επεκτείνονται πολύ πέρα ​​από τα αυτοκίνητα ή ακόμα και τα αεροσκάφη, σε μορφές μεταφοράς και κινητικότητας που εξακολουθούν να κυριαρχούνται ακόμα από τους συμβατικούς τρόπους μετακίνησης με τη χρήση επιβλαβών για το περιβάλλον καυσίμων.

Οι πρώην μηχανικοί της SpaceX προσπαθούν να δημιουργήσουν την «Tesla» των ηλεκτρικών σκαφών

Να υπενθυμίσουμε επίσης την startup ηλεκτρικών σκαφών Arc ή οποία συγκέντρωσε 7 εκατομμύρια δολάρια ως συνολική χρηματοδότηση, συμπεριλαμβανομένης της προσέλκυσης αρκετών νέων επενδυτών τον περασμένο μήνα.

Επίσης, η startup Zin Boats από το Σιάτλ αναπτύσσει ένα εξελιγμένο ηλεκτρικό ταχύπλοο.

Το ηλεκτρικό καταμαράν Neocean L’Overboat που ξεχωρίζει για την καινοτομία του

Δεν παύει, ωστόσο, να αποτελεί μια αξιοσημείωτη κίνηση για την GM, η οποία ήδη διερευνά τρόπους να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της σε άλλες βιομηχανίες κινητικότητας, όπως οι είναι οι σιδηρόδρομοι και η αεροδιαστημική.

abb_img
spot_img