Η RXR είναι η πρωταθλήτρια του Extreme E

Η πρώτη σεζόν του Extreme Ε έλαβε τέλος εχθές, δίνοντας τη νίκη στη RΧR , παρόλο που τερμάτισε στην τέταρτη θέση στο Jurassic X Prix.

Στην πρώτη θέση του τελευταίου αυτού αγώνα βρέθηκε η ομάδα Χ44 ισοφαρίζοντας με τη RXR με 155 πόντους. Ωστόσο η RXR πήρε το πρωτάθλημα έχοντας κερδίσει τους 3 απο τους 5 αγώνες του Πρωταθλήματος.

Η Cristina Gutierrez, λοιπόν, του X44 έκανε την καλύτερη εκτόξευση από το grid με το E-SUV ODYSSEY 21. Αρχικά μπροστά από τη Molly Taylor του RXR και τη Mikaela Ahlin-Kottulinsky του JBXE. Στη τέταρτη θέση, λοιπόν, ήταν η Cattie Munnings του Andretti United Extreme που  πέρασε τη Mikaela Ahlin-Kottulinsky. Στη συνέχεια όμως η Mikaela Ahlin-Kottulinsky ανέβηκε στη δεύτερη θέση περνώντας την Cattie Munnings και την Molly Taylor. Με μια έξυπνη κίνηση η Cattie Munnings παιρνάει την Molly Taylor. Την αφήνει, μάλιστα, πίσω με την Laia Sanz της ομάδας Sanz Extreme E.

Ποιοι αποτελούν την ομάδα;

Με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή, μείωσε το κενό με την Mikaela Ahlin-Kottulinsky που όμως χάνοντας τον έλεγχο του αυτοκινήτου η Cattie Munnings δεν κατάφερε να την περάσει. Η ομάδα RXR,δηλαδή,  θα έπρεπε τουλάχιστον να τερματίσει τέταρτη για να εξασφαλίσει τον τίτλο. Αυτό, μάλιστα, έγινε πραγματικότητα μετά την λάθος κίνηση της ομάδας του Sanz.

Με τους Sebastien Loeb (X44), Kevin Hansen (JBXE), Timmy Hansen (Andretti United) και Johan Kristoffersson (RXR) στο τιμόνι, οι τέσσερις πρώτες θέσεις παρέμειναν ίδιες μετά την αλλαγή του οδηγού στη ζώνη αλλαγής και στη γραμμή τερματισμού.

Η ομάδα ABT CUPRA XE θα συμμετάσχει και επίσημα στο Extreme E το 2022, 

Η RXR τα πάει καλά!

Ο Johan Kristoffersson της RXR δήλωσε: «Είναι φανταστικό. Αυτή ήταν μια νέα σειρά αγώνων, νέα ομάδα και νέες τοποθεσίες. Επιπλέον, έχουμε δουλέψει τόσο σκληρά για να φτάσουμε εδώ και το να είμαστε πρωταθλητές είναι πραγματικά εκπληκτικό. Η Molly Taylor οδήγησε άριστα σήμερα, διαχειριζόμενη τις δύσκολες συνθήκες και ήξερα ότι το μόνο που μου έμενε ήταν να μην κάνω κανένα λάθος και να φέρω το αυτοκίνητο με ασφάλεια στον τερματισμό. Είμαστε χαρούμενοι, τέλος,  που είμαστε πρωταθλητές και ανυπομονούμε να γιορτάσουμε με την ομάδα».

Ενώ η Molly Taylor της RXR ανέφερε:

«Είναι καταπληκτικό, προφανώς, να είσαι η πρώτη ομάδα που νικάει το πρωταθλήμα του Extreme E.

Αυτή η σεζόν ήταν δύσκολη, αγωνιζόμενοι σε μερικά από τα πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου σε πραγματικά ακραίες συνθήκες. Ωστόσο, έχουμε δουλέψει μαζί ως ομάδα και είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό το αποτέλεσμα. Ο Johan Kristoffersson, ακόμη,  και εγώ κρατούσαμε τα μάτια μας στο τελικό έπαθλο. Μάλιστα, όλη η ομαδική προσπάθεια για πολλούς μήνες μας έφερε σε αυτό το σημείο σήμερα».

Δηλώσεις για την επιτυχία

Τέλος, ο Nico Rosberg, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της RXR, δήλωσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε οι πρώτοι πρωταθλητές του Extreme E και είμαι πραγματικά περήφανος για ολόκληρη την ομάδα RXR. Η ομάδα, μάλιστα,  έχει δουλέψει τόσο σκληρά όλη τη σεζόν και έχει αποδώσει με συνέπεια. Αγωνιζόμενη, λοιπόν, σε μερικές από τις πιο απομακρυσμένες τοποθεσίες του κόσμου. Τέλος, το να είσαι Πρωταθλητής είναι μεγάλη τιμή.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!