Η Share Now πέρασε στα… «χέρια» της Stellantis!

Ο όμιλος Stellantis εξαγόρασε την εταιρεία αυτοκινήτων κοινής χρήσης Share Now, από τη BMW και τη Mercedes-Benz.

Ακούστε το άρθρο

Τον μεγαλύτερο πάροχο αυτοκινήτων κοινής χρήσης Share Now, εξαγόρασε ο Όμιλος Stellantis, με στόχο να γίνει ο κυρίαρχος του car-sharing.

H Share Now μέχρι πρότινος άνηκε στις BMW και Mercedes-Benz, ενώ αριθμεί περισσότερους από 3,4 εκατομμύρια χρήστες. Επιπλέον, δραστηριοποιείται σε 16 μεγάλες πόλεις της Ευρώπης.

Ο Όμιλος συμφώνησε να εντάξει στην «οικογένεια» του την εταιρεία, μετά την απόκτηση και της Opel Rent.

Stellantis: 4 νέα ηλεκτρικά στο ιταλικό εργοστάσιο του Melfi

Ο σκοπός της εξαγοράς της Share Now

Μέσω αυτής της εξαγοράς η Stellantis στοχεύει σε νέες πηγές εσόδων πέρα ​​από την πώληση οχημάτων. Και κυρίως στον αναπτυσσόμενο τομέα των υπηρεσιών κινητικότητας.

Επιπλέον, θα ενισχύσει την αντίστοιχη εταιρεία της, Free2Move, που έχει στόλο 2.500 αυτοκίνητα, ενώ οι χρήστες της φτάνουν τους 2 εκατομμύρια. Με αυτό τον τρόπο η Stellantis θα είναι ο πρώτος και κυρίαρχος «παίχτης» στα αυτοκίνητα κοινής χρήσης παγκοσμίως.

Stellantis: «Πρόσω ολοταχώς» προς τον εξηλεκτρισμό!

Μέσω της Free2Move θα κάνει το «άνοιγμα» στην αμερικανική αγορά. Ενώ αποκτά πλεονέκτημα και μέσω της EnergyNow, την πλατφόρμα φόρτισης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Τέλος, στόχος της Stellantis, είναι να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη εταιρεία car-sharing στον κόσμο με 15 εκατομμύρια χρήστες.

Το όραμα των Mercedes-Benz και BMW

Το 2018, οι Mercedes-Benz και BMW δημιούργησαν από κοινού την εταιρεία Share Now, θέλοντας να μπουν δυναμικά στον τομέα κοινής χρήσης αυτοκινήτων. Και να ανταγωνιστούν εταιρείες όπως η Uber, κυρίως στην αγορά της Ευρώπης.

Past to the Future: H Mercedes-Benz Ελλάς σας καλεί σε ένα ταξίδι στο χρόνο

Διαθέτοντας προφανώς προς ενοικίαση μοντέλα των Mercedes-Benz, smart και MINI. Η προσπάθεια ωστόσο, δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα κέρδη, με τις δύο γερμανικές εταιρείες να θέλουν απλά να… την ξεφορτωθούν.

abb_img