Νέα χρηματοδότηση για το VoltAero Cassio 330

Η VoltAero θα λάβει χρηματοδότηση 32 εκατομμυρίων ευρώ από την εταιρεία Tesi για την πιστοποίηση του Cassio 330.

Η VoltAero συγκέντρωσε 32 εκατομμύρια ευρώ για την πιστοποίηση και την έναρξη παραγωγής του Cassio 330. Μάλιστα, η εταιρεία Tesi έγινε στρατηγικός επενδυτής και βιομηχανικός εταίρος της VoltAero, κατά τον δεύτερο γύρο χρηματοδότησης.

Αυτό είναι το αυτοκίνητο-drone της XPeng!

Ας γνωρίσουμε το VoltAero Cassio 330

Το αεροσκάφος VoltAero Cassio 330 αποτελεί μία εντελώς νέα εξέλιξη. Χαρακτηριστικό του Cassio 330 είναι ένα υβριδικό σύστημα πρόωσης με έλικα ώθησης, τον οποίο συναντάμε στο πίσω μέρος της ατράκτου.

Επιπλέον, η λεπτή άτρακτος έχει σταθερά βοηθητικά φτερά στο μπροστινό μέρος, τα καναντέρ. Τέλος, διαθέτει ένα φτερό στο πίσω μέρος με διπλούς βραχίονες, οι οποίοι υποστηρίζουν μία υπερυψωμένη οριζόντια μονάδα ουράς.

Τρία νέα υβριδικά αεροσκάφη για την Sevenair!

Η επένδυση της Tesi είναι σημαντική

Η Tesi θα παράγει το πλαίσιο αεροσκάφους για το πρωτότυπο Cassio 330 της VoltAero. Επιπλέον, η χρηματοδότηση θα συμβάλλει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης, η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2021. Τέλος, το Cassio 330 θα πραγματοποιήσει την παρθενική του πτήση μέσα στο 2023.

Etihad: Πτήση μηδενικών εκπομπών για το COP27

Για την ιστορία, η πρώτη πτήση του υβριδικού αεροσκάφους Cassio έλαβε χώρα το 2020. Ωστόσο, δεν πέταξε το 330 αλλά ένα παλαιότερο πρωτότυπο. Βέβαια, το νέο πρωτότυπο 330 παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με το μεταγενέστερο σχέδιο παραγωγής

Την πτήση, την οποία προγραμμάτισε η VoltAero για το 2023, θα πραγματοποιήσει το Cassio 330. Το εν λόγω πρωτότυπο είναι ένα υβριδικό αεροσκάφος 330 kW με πέντε θέσεις για έναν πιλότο και τέσσερις επιβάτες. Σύμφωνα με προηγούμενες ανακοινώσεις, θα ακολουθήσουν αργότερα οι μεγαλύτερες και ισχυρότερες εκδόσεις Cassio 480 (έξι επιβάτες) και Cassio 600 (δέκα επιβάτες).

Η Honda προσγειώνεται αυτόνομα με το Jet Elite II!

Ο Jean Botti, CEO και CTO της VoltAero, δήλωσε:

«Η απόφαση της Tesi να γίνει στρατηγικός επενδυτής και βιομηχανικός εταίρος είναι ένα σαφές σημάδι της αξιοπιστίας του τεχνολογικού και επιχειρηματικού μοντέλου της VoltAero. Με το δεύτερο γύρο χρηματοδότησης φέρνουμε πιο κοντά στην πραγματικότητα την οικογένεια αεροσκαφών Cassio».

abb_img
spot_img