Η Soletrac λανσάρει το ηλεκτρικό τρακτέρ e70N για μικρά αγροκτήματα

Η Solectrac ανακοίνωσε πρόσφατα την κυκλοφορία του ηλεκτρικού τρακτέρ e70N, ενός μοντέλου ειδικά σχεδιασμένου για εύκολο χειρισμό και ευελιξία οδήγησης σε αμπελώνες και μικρά αγροκτήματα.

Μάλιστα, οι πρώτες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από πελάτες για την αγορά του, έχουν ήδη ξεκινήσει στην Καλιφόρνια.

Διαβάστε επίσης: Aυστηρότερα αναμένεται να γίνουν τα πρότυπα των εκπομπών ρύπων για τα οχήματα στις ΗΠΑ

Το ηλεκτρικό τρακτέρ e70N, έχει ονομαστεί έτσι καθώς το Ν προέρχεται από τη λέξη “narrow” λόγω ακριβώς της ευελιξίας που διαθέτει μέσα σε αγροκτήματα και αμπελώνες με στενούς “διαδρόμους” και περάσματα ανάμεσα στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Επιπλέον, κατασκευάστηκε προκειμένου να αντικαταστήσει τα αντίστοιχα τρακτέρ που κινούνται με ορυκτά καύσιμα.

Διαθέτει τετρακίνηση από έναν ηλεκτροκινητήρα 52 kW που ενισχύει τον εύκολο χειρισμό και αποτέλεσε και την πρωταρχική στόχευση της Soletrac.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίνει η ίδια η εταιρεία, μια μπαταρία LFP 60 kWh επιτρέπει έως και οκτώ ώρες συνεχούς λειτουργίας του e70N. Τέλος, η ανυψωτική του ικανότητα ανέρχεται στα 2.000 κιλά.

Το e70N θα επιτρέψει στην Soletrac να κερδίσει σημαντικό μερίδιο της αγοράς γεωργικών τρακτέρ

ηλεκτρικό τρακτέρ Solectrac

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Soletrac, ο μακροχρόνιος βετεράνος της γεωργίας και της κατασκευαστικής βιομηχανίας, Mani Iyer, διορίστηκε CEO της Solectrac.

Ο Mani Iyer θεωρεί ότι το e70N αποτελεί “μια ακόμη καινοτόμα ανακάλυψη στα ηλεκτρικά τρακτέρ από την Solectrac, αυτή τη φορά επικεντρωμένη σε λύσεις εμπορικού επιπέδου, για ένα τρακτέρ βαρέων καθηκόντων ειδικά σχεδιασμένο για αγροκτήματα και αμπελώνες”.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Solectrac πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο τρακτέρ έχει ήδη μεγάλη ζήτηση. Πολλοί αγρότες προσπαθούν να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων και την ηχορύπανση, αλλά ταυτόχρονα εξακολουθούν να απαιτούν μεγαλύτερα, πιο ισχυρά οχήματα με περισσότερη ευελιξία.

Σύμφωνα με τον Mani Iyer: “Το μοναδικό και πολύπλευρο νέο μοντέλο θα επιτρέψει στην Solectrac να κερδίσει ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς και να ανταγωνιστεί με τρακτέρ μεσαίου και βαρέως τύπου στον τομέα των γεωργικών τρακτέρ”.

Πως μπορεί να αποκτήσει κανείς το νέο ηλεκτρικό τρακτέρ της Solectrac

Solectrac

Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για το πρώτο ηλεκτρικό τρακτέρ που δημιουργεί η Soletrac.

Ωστόσο, αυτή τη φορά όμως η εταιρεία βρήκε χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος Bay Area Funding Management Quality Funding Agriculture Replacement Meas for Emission Reductions Demonstration Program (FARMER). 

Το σχέδιο παρέχει μείωση έως και 80% του κόστους στους αγρότες, προκειμένου να αντικαταστήσουν τα τρακτέρ τους που κινούνται με ντίζελ με άλλες, πιο φιλικές προς το περιβάλλον, εναλλακτικές λύσεις. Μέχρι στιγμής, τρία τοπικά αγροκτήματα και αμπελώνες στην Καλιφόρνια έχουν επιλέξει το τρακτέρ e70N της Soletrac.

Οι λίστες παραγγελιών για το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ανοιχτές και μπορεί κανείς να γραφτεί σε αυτές δίνοντας προκαταβολή 1.000 δολάρια.

Η συνολική του τιμή είναι 74.999 δολάρια, συμπεριλαμβανομένου ενός φορτιστή 6 kW.

Διαβάστε επίσης: Ανακαλύψτε όλα τα “μυστικά” σχετικά με την φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων

Η Soletrac αναμένει ότι οι παραδόσεις θα πολλαπλασιαστούν την άνοιξη του 2022.

abb_img
spot_img