Η Stellantis παρουσιάζει νέα EVs στο Λας Βέγκας

Η Stellantis, στην οποία ανήκουν τουλάχιστον 14 ξεχωριστές μάρκες, θα παρουσιάσει πολλά νέα plug-in μοντέλα στην CES 2022.

Ακούστε το άρθρο

Ο όμιλος Stellantis, ο οποίος κατέχει 14 ξεχωριστές μάρκες, θα παρουσιάσει πολλά νέα μοντέλα στην CES 2022. Η εν λόγω, μάλιστα, έκθεση θα λάβει χώρα στο Λας Βέγκας, στις 5-8 Ιανουαρίου. Η Stellantis προχωρά με την ηλεκτροκίνηση σε πολλαπλά μέτωπα. Ωστόσο, ο CEO του Ομίλου προειδοποιεί ότι η μετάβαση στα EVs θα είναι «πέρα από τα όρια» του τι μπορεί να αντέξει η κάθε αυτοκινητοβιομηχανία.

Στην εκδήλωση για την Ημέρα EV τον περασμένο Ιούλιο, η Stellantis είχε ανακοινώσει επενδύσεις άνω των 30 δισεκατομμυρίων ευρώ στην ηλεκτροκίνηση και το λογισμικό μέχρι το 2025. Επιπλέον η Stellantis αναπτύσσει μια αλυσίδα εφοδιασμού για τα EVs στο μέλλον. Το 2021, η εταιρεία υπέγραψε συμφωνίες συνεργασίας με τους κατασκευαστές μπαταριών ACC, LG και Samsung.

Η Stellantis σχεδιάζει την εγκατάσταση 35.000 ταχυφορτιστών στη Ν. Ευρώπη έως το 2030

Τα EVs που θα παρουσιάσει η Stellantis στην CES

Η λίστα με τα EVs που θα παρουσιάσει η Stellantis στην CES, στο Λας Βέγκας, στις 5-8 Ιανουαρίου 2022 είναι η ακόλουθη:

Το Citroën Ami είναι μια «ευέλικτη λύση αστικής μετακίνησης» για νέους οδηγούς. Είναι ένα διθέσιο, μήκους μόλις 2,41 μέτρων, με τελική ταχύτητα 45 χλμ./ώρα και αυτονομία 70 χλμ.

Το Fiat 500 αποτελεί σύμβολο για δεκαετίες στην Ευρώπη. Η Stellantis θα παρουσιάσει μια νέα ηλεκτρική έκδοση που προσφέρει αυτονομία 320 χλμ. και τυπική γρήγορη φόρτιση 85 kW. Ακόμη, το νέο 500 διαθέτει Assisted Driving Level 2 και κυκλοφορεί με 3 διαφορετικά αμαξώματα: hatchback, cabrio και 3+1.

Το Jeep Wrangler 4xe είναι ένα PHEV με ηλεκτρική αυτονομία 33 χλμ, 375 ίππους και ροπή 470 lb-ft. Είναι πλέον διαθέσιμο στην Ευρώπη, την Κίνα και τις ΗΠΑ.

Το ολοκαίνουργιο Jeep Grand Cherokee 4xe του 2022 θα προσφέρει μια παραλλαγή PHEV με εκτιμώμενη ηλεκτρική αυτονομία 40 χλμ, 375 ίππους και 470 lb-ft ροπή.

Το νέο DS E-TENSE FE21 θα αγωνιστεί στην 8η σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ABB FIA Formula E. Το αγωνιστικό, λοιπόν, αυτοκίνητο 1.984 λιβρών διαθέτει σύστημα 900 volt που περιλαμβάνει μπαταρία 52 kWh και κινητήρα 338 ίππων. Ο ελαφρύς σχεδιασμός σε συνδυασμό με την ηλεκτρική ροπή οδηγεί το αυτοκίνητο από τα 0-60 mph σε περίπου 2,8 δευτερόλεπτα. Επιπλέον, σε αγωνιστικούς ρυθμούς, έχει αυτονομία έως και 95 χλμ. και οι οδηγοί Jean-Eric Vergne και António Félix da Costa ελπίζουν να κερδίσουν έναν τρίτο τίτλο για την ομάδα DS-Techeetah.

Τέλος, το Jeep Magneto είναι ένα πρωτότυπο όχημα με ηλεκτροκινητήρα και αποδίδει έως και 273 lb-ft ροπής και 285 ίππους. Τροφοδοτείται από ένα σύστημα τεσσάρων μπαταριών 70 kWh, 800 volt.

Ο CEO του ομίλου, Carlos Tavares, δήλωσε τα εξής:

«Η ηλεκτροκίνηση, η συνδεσιμότητα και η αυτονομία είναι όλες σημαντικές πτυχές του μέλλοντος. Ωστόσο, καμία δεν μπορεί να σταθεί από μόνη της. Η δημιουργικότητα, η μηχανική και οι καινοτόμες συνεργασίες μας, επιταχύνουν την προσπάθειά μας, για την καλύτερη και πιο βιώσιμη μετακίνηση των πελατών μας».

abb_img