Η στιγμή για το αμιγώς ηλεκτρικό Kia EV9 πλησιάζει!

Μέσω teaser, η Kia κάνει την πρώτη αποκάλυψη του EV9, του νέου αμιγώς ηλεκτρικού SUV της, το οποίο θα τοποθετηθεί στην κορυφής της γκάμας της.

Ακούστε το άρθρο

Η Kia αποκάλυψε λεπτομέρειες του νέου μεγάλου SUV της το οποίο θα «ακούει» στην κωδική ονομασία EV9. Προφανώς, θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο θα διαθέτει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της κορεάτικης φίρμας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσημη παρουσίαση του Kia EV9 είναι προ των πυλών, μιας και δεν είναι απίθανο να λάβει χώρα τις επόμενες μέρες.

Τώρα, μέσω μικρών σε διάρκεια video, η Kia μας αποκαλύπτει κάποιες λεπτομέρειες του κορεάτικου ηλεκτρικού μοντέλου. Πιο συγκεκριμένα, μας δείχνει τη σιλουέτα που θα διαθέτει το EV9, ωστόσο περαιτέρω λεπτομέρειες δεν είναι εμφανείς. Ωστόσο, το σίγουρο είναι ότι το αμάξωμά του θα διατηρήσει την τετραγωνισμένη σχεδίαση, την οποία είχαμε δει και στο πρωτότυπο.

Kia Sportage: Ιδού το Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2023

Τα δύο «σκοτεινά» teaser του Kia EV9 των 30 δευτερολέπτων

Στα δύο video των 30 δευτερολέπτων συνολικά, το EV9 μας δείχνει λίγα από τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του. Ωστόσο, εκτός από την τετραγωνισμένη αισθητική του και το μεγάλο μέγεθος, μπορούμε να δούμε και άλλες μικρές λεπτομέρειες. Όμως, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα, τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος του οχήματος.

Πιο συγκεκριμένα, τα εμπρός φωτιστικά σώματα του προσδίδουν μία πολυτελή όψη, ενώ παράλληλα ξεχωρίζουν με την LED Matrix τεχνολογία τους. Μάλιστα, το ένα από τα δύο video αφορά αποκλειστικά την λειτουργία τους, με την Kia να μας κάνει ανάλογη επίδειξη. Επιπλέον, τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED στο πίσω μέρος διαθέτουν ιδιαίτερη σχεδίαση και μάλιστα τριών «κατευθύνσεων».

Στην τελική ευθεία το Kia EV9!

Επιπλέον, στο πίσω μέρος εντοπίσαμε ότι λείπει ο μηχανισμός του υαλοκαθαριστήρα, εκτός και αν είναι «κρυμμένος» κάτω από την αεροτομή. Τέλος, στο πλαϊνό τμήμα και πιο συγκεκριμένα στις πόρτες, οι χειρολαβές βυθίζονται στο αμάξωμα για μείωση του αεροδυναμικού θορύβου.

Η στιγμή του ηλεκτρικού Kia EV9 πλησιάζει!

Διαθέσιμο με δύο ηλεκτρικά συστήματα κίνησης έως 400 ίππους

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Kia σκοπεύει να λανσάρει το EV9 με δύο ηλεκτρικά συστήματα κίνησης. Αρχικά, το πρώτο πιθανότατα να αποδίδει 200 ίππους και να έχει κίνηση μόνο στους 2 τροχούς. Επιπλέον, μία μεγαλύτερη έκδοση με τη διπλάσια ιπποδύναμη θα είναι διαθέσιμη, η οποία θα ενσωματώνει δύο ηλεκτροκινητήρες, προσφέροντας σύστημα τετρακίνησης.

Kia: Θρίαμβος στα Good Design Awards

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αυτονομία του μοντέλου θα είναι μεταξύ 350 και 500 χιλιομέτρων. Ωστόσο, η τιμή του θα είναι σε λογικά επίπεδα για την εποχή, μιας και η «μικρή» έκδοση θα κοστίζει περίπου 56.000 δολάρια, ενώ η κορυφαία με κίνηση στους 4 τροχούς θα αγγίζει τα 73.000 δολάρια.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα δύο teaser που έδωσε στη δημοσιότητα η Kia για την επερχόμενη έλευση του EV9:

abb_img