Η Suzuki ετοιμάζεται να… βγάλει φτερά μέσω της SkyDrive!

Η Suzuki σε συνεργασία με τη SkyDrive έχουν συνάψει συνεργασία, σύμφωνα με την οποία θα ετοιμάζουν ιπτάμενα αυτοκίνητα.

Ακούστε το άρθρο

Οι ιαπωνικές Suzuki και SkyDrive δίνουν τα χέρια και ετοιμάζουν κάτι που θα τις… απογειώσει. Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν την συμφωνία και την υπογραφή συνεργασίας για την κατασκευή ιπτάμενων αυτοκινήτων, τα οποία θα λειτουργούν ως αεροταξί. Η ανακοίνωση της συνεργασίας έγινε στην Αεροπορική Έκθεση του Παρισιού.

Βάσει της βασικής συμφωνίας, η SkyDrive θα ιδρύσει με τη Suzuki μία νέα θυγατρική εταιρεία με αποκλειστικό σκοπό την κατασκευή eVTOL. Η θυγατρική θα καταλάβει μέρος των εγκαταστάσεων παραγωγής του ομίλου Suzuki στη νομαρχία Shizuoka της Ιαπωνίας. Στόχος των εταιρειών για την έναρξη της κατασκευής των eVTOL SKYDRIVE, είναι το έτος 2024.

Suzuki: Ιπτάμενα αυτοκίνητα σε συνεργασία με τη SkyDrive

Ποια είναι η SkyDrive που θα συνεργαστεί με τη Suzuki;

Η εταιρεία SkyDrive είναι μία εταιρεία κατασκευής και δοκιμής πρωτότυπων ιπτάμενων οχημάτων από την Ιαπωνία. Προς το παρόν αναπτύσσει ένα συμπαγές, διθέσιο ιπτάμενο όχημα eVTOL, το οποίο προορίζει για μαζική παραγωγή.

Μάλιστα, η ιαπωνική εταιρεία πριν την ανακοίνωση της συμφωνίας με τη Suzuki, αποκάλυψε τα σχέδια της για τις νέες προδιαγραφές του eVTOL που ετοιμάζει. Ειδικότερα, αυτές αφορούν το όνομα του, καθώς και τον επανασχεδιασμό του, αφού θα προσφέρει περισσότερες θέσεις.

Ποιο SUV της Suzuki να διαλέξω;

Το όνομα και οι… ικανότητες του νέου eVTOL της SkyDrive

Ειδικότερα, η SkyDrive επιβεβαίωσε ότι το όνομα του ηλεκτρικού ιπτάμενου θα είναι ίδιο με αυτό της εταιρείας. Δηλαδή, SkyDrive.

Επιπλέον, σε αντίθεση με τον αρχικό σχεδιασμό, ο νέος ορίζει ότι το eVTOL θα είναι μακρύτερο, φαρδύτερο και ψηλότερο, μεταφέροντας 3 άτομα. Δηλαδή, 2 επιβάτες και έναν πιλότο.

Suzuki Service Drive N’ Smile 5+: Χαμόγελα παντού!

Το eVTOL θα μπορεί να μεταφέρει επιπλέον 700 κιλά βάρους και συνολικά 3.100 κιλά. Επιπλέον, στόχος της εταιρείας να πετάξει περίπου 5 με 10 χιλιόμετρα περισσότερα, με μία μόνο φόρτιση.

Τέλος, με μία αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για τον σχεδιασμό του ρότορα και μία νέα διάταξη καθισμάτων, η SkyDrive σκοπεύει να περάσει το eVTOL της στην επόμενη φάση κατασκευής, με τη βοήθεια της Suzuki.

abb_img