Η συνεργασία που φέρνει ένα βήμα πιο κοντά το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Ferrari

Ο πρώην υπεύθυνος σχεδιασμού της Apple, Jony Ive, συνεργάζεται με τη Ferrari για την κατασκευή του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της ιταλικής φίρμας.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, η εταιρεία σχεδιασμού LoveFrom, του πρώην στελέχους της Apple, μαζί με τον σχεδιαστή Marc Newson, συνεργάζονται με τη Ferrari για να δημιουργήσουν το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της ιταλικής εταιρείας.

Η Exor, η μητρική εταιρεία της Ferrari, ανακοίνωσε τη συνεργασία με την εταιρεία σχεδιασμού του Jony Ive, LoveFrom, τη Δευτέρα, όμως δεν έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το project που θα αναλάβει η εταιρεία του πρώην υπεύθυνου σχεδιασμού της Apple.

Σύμφωνα με πηγές των FT, η εταιρεία σχεδιασμού θα συνεργαστεί με τη Ferrari σε μία ευρεία γκάμα μοντέλων της, συμπεριλαμβανομένου και του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της φίρμας, το οποίο έχει προγραμματιστεί να λανσαριστεί το 2025.

Η Ferrari έχει χρόνια που εργάζεται στην ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η συνεργασία με τους Ive και Newson θα μπορούσε να προσθέσει γενικότερα στο portfolio της Exor, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της Ferrari.

«Το πρώτο δείγμα αυτής της νέας συνεργασίας θα φέρει μαζί τις θρυλικές επιδόσεις της Ferrari με την αδιαπραγμάτευτη εμπειρία της LoveFrom», αναφέρει η Exor στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

«Πέρα από τη συνεργασία με τη Ferrari, η LoveFrom θα ανακαλύψει μία μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων στη βιομηχανία της πολυτέλειας».

Ένας από τους αναλυτές της Morgan Stanley υπολόγισε πως το λανσάρισμα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου από τη Ferrari αναμένεται να ανεβάσει την μετοχή της εταιρείας στα 350 δολάρια. Αυτή την περίοδο η τιμή της μετοχής της ιταλικής εταιρείας κυμαίνεται στα 211.5 δολάρια, άρα μιλάμε για μία μεγάλη αύξηση εσόδων στους μετόχους.

Διαβάστε επίσης: Η νέα Ferrari 296 GTB είναι plug-in υβριδική με 830 ίππους

Ποιος είναι ο Jony Ive

Ο Jony Ive άφησε την Apple το 2019, μετά από 27 χρόνια συνεργασίας στην αμερικανική εταιρεία, όπου ήταν υπεύθυνος σχεδιασμού για κάποια από τα πιο αναγνωρίσιμα και επιτυχημένα προιόντα της εταιρείας. Όπως το Mac, το iPhone, το iPad και το iPod!

Μετά την αποχώρησή του από την Apple, ανακοίνωσε πως, μαζί με τον Marc Newson, θα δημιουργήσουν μία νέα εταιρεία σχεδιασμού, την οποία ονόμασαν «LoveFrom».

Το όνομα το εμπνεύστηκε από μία συζήτηση που είχε ο Ive και ο Steve Jobs, στην οποία αναφέρονταν στην κατασκευή προϊόντων με αγάπη. Μάλιστα, η πρώτη εταιρεία που συνεργάστηκε με την LoveFrom ήταν η Apple.

Η LoveFrom στο παρελθόν έχει συνεργαστεί και με την Airbnb για την κατασκευή της ιστοσελίδας και σε άλλους τομείς που είχαν να κάμνουν με το σύστημα βαθμολογίας επισκεπτών και ιδιοκτητών κατοικιών.

Διαβάστε επίσης: Υβριδική plug – in και με 1.000 ίππους η νέα Ferrari SF90 Spider

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!