Η Τέχνη στους δρόμους μείωσε τα τροχαία ατυχήματα!

Η Τέχνη στους δημόσιους χώρους των ΗΠΑ, μείωσε κατά 17% τα τροχαία ατυχήματα κάνοντας τους δρόμους περισσότερο ασφαλείς.

Η Τέχνη επιδρά θετικά στην ασφάλεια των δρόμων. Ουσιαστικά ενθαρρύνει τους οδηγούς να επιβραδύνουν και αυξάνει την ορατότητα για τους χώρους των πεζών και των διαβάσεων. Αυτό, είναι το αποτέλεσμα έρευνας, την οποία διεξήγαγαν οι οργανισμοί Bloomberg Philanthropies και Sam Schwartz Consulting.

Το αντικείμενο, λοιπόν, της εν λόγω μελέτης είναι ο αντίκτυπος των τοιχογραφιών στην ασφάλεια των διερχομένων, στην άσφαλτο και στις διαβάσεις.

Ευρωπαϊκή Ένωση: Αύξηση στα θανατηφόρα τροχαία

Η μελέτη για την Τέχνη στους δρόμους

Αντικείμενο της μελέτης ήταν 17 σημεία στις ΗΠΑ, τα οποία διαθέτουν «διακοσμημένη» άσφαλτο. Επιπλέον, οι αρμόδιοι ανέλυσαν τα ποσοστά των τροχαίων ατυχημάτων μετά την καλλιτεχνική παρέμβαση σε σχέση με το «απλό» παρελθόν.

Οι συγκρούσεις, λοιπόν, με πεζούς ή ποδηλάτες παρουσίασαν μείωση κατά 50%. Επιπλέον, μείωση κατά 37% κατέγραψαν και οι συγκρούσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τραυματισμούς.

Ακόμη, σύμφωνα με βίντεο, η Τέχνη έκανε πιο ευγενικούς τους οδηγούς, οι οποίοι παραχωρούσαν στις διαβάσεις προτεραιότητα σε πεζούς κατά 27% περισσότερο. Τέλος, μείωση της τάξεως του 25% παρουσίασαν οι επικίνδυνες επαφές των πεζών με τα αυτοκίνητα.

Τι πρέπει να κάνεις σε περίπτωση ατυχήματος;

Το «Asphalt Art Initiative»

Το Asphalt Art Initiative είναι μια πρωτοβουλία του Bloomberg και στοχεύει στην ανάδειξη των πλεονεκτημάτων ασφάλειας της διακοσμημένης ασφάλτου. Το project, λοιπόν, εστιάζει στην τέχνη σε δρόμους, χώρους πεζών και κάθετη υποδομή. Μέχρι σήμερα, μάλιστα, έχει χρηματοδοτήσει 42 δημόσια έργα τέχνης σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Porsche Taycan: Μία έκδοση… έργο τέχνης

Ακόμη, το εν λόγω εγχείρημα το αποκαλούν «ενεργοποιώντας τους δρόμους». Ουσιαστικά, δημιουργεί την αίσθηση, ότι ο δημόσιος χώρος ανήκει στον καθένα. Προωθεί, δηλαδή, την έμπρακτη εμπλοκή του κόσμου.

 

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!