Η Tesla αναβαθμίζει το εργοστάσιο στο Fremont εν όψει… Model 3 Facelift

Το εργοστάσιο της Tesla στο Fremont σταματάει τη λειτουργία του, καθώς η εταιρεία το αναβαθμίζει για την παραγωγή του ανανεωμένου Model 3.

H Tesla σκοπεύει να προχωρήσει σε αναβαθμίσεις στο εργοστάσιό της στο Fremont της Καλιφόρνια, έχοντας ξεκινήσει ήδη τις προετοιμασίες. Η αναβάθμιση του Gigafactory θα γίνει στο πλαίσιο της παραγωγής του ανανεωμένου Model 3, γνωστό και ως Project Highland. Και όπως όλα δείχνουν, θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας, Έλον Μασκ είχε προειδοποιήσει σε παλαιότερες δηλώσεις του. Πιο συγκεκριμένα, είχε αναφέρει πως το εργοστάσιο θα σταματήσει τη λειτουργία του το τρίτο τρίμηνο του 2023, λόγω των επερχόμενων αναβαθμίσεων.

Πλησιάζει η ανανεωμένη έκδοση του Tesla Model 3

Μείωση παραγωγή από την Tesla στο Fremont

Ο Έλον Μασκ έκανε την εν λόγω ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της έκθεσης για τα κέρδη του 2ου τριμήνου της Tesla, προαναγγέλλοντας χαμηλότερη παραγωγή. Ωστόσο, αυτή η προσωρινή διακοπή μπορεί να επηρεάσει σε μικρό βαθμό τους αριθμούς παραδόσεων της Tesla. Προφανώς, οι αλλαγές είναι απαραίτητες για τους μακροπρόθεσμους στόχους της αμερικάνικης εταιρείας.

Η Tesla έσβησε χιλιάδες καταγγελίες για αυτονομία

Ειδικότερα, ο CEO της Tesla, δήλωσε:

«Συνεχίζουμε να στοχεύουμε σε παραδόσεις 1,8 εκατομμυρίων οχημάτων φέτος. Αν και αναμένουμε ότι η παραγωγή του τρίτου τριμήνου θα μειωθεί λίγο, επειδή έχουμε κάποιες διακοπές λειτουργίας για πολλές εργοστασιακές αναβαθμίσεις. Έτσι, είναι πιθανή μία μικρή μείωση της παραγωγής το 3ο τρίμηνο για την αναβάθμιση των εργοστασίων.

Να σημειώσουμε πως στο εργοστάσιο τόσο του Fremont, όσο και της Σανγκάης, λαμβάνει χώρα η παραγωγή του Model 3, το οποίο θα αποκτήσει ανανεωμένη έκδοση.

Tesla: Τέλος η δωρεάν φόρτιση – Αυτές είναι οι χρεώσεις στην Ελλάδα

Μειωμένη κινητικότητα στο εργοστάσιο του Fremont

Τέλος, πρόσφατα πλάνα από ένα drone που «πέταξε» πάνω από το εργοστάσιο στην Καλιφόρνια, δείχνουν επιβράδυνση των λειτουργιών, καθώς και μικρή δραστηριότητα. Τα πλάνα τράβηξε το κανάλι στο YouTube, Met God in the Wilderness.

Το γεγονός ότι είναι πολύ πιο «ήσυχο»  αυτή τη στιγμή, υποδηλώνει ότι υπάρχει τουλάχιστον μερική διακοπή ή και πλήρης διακοπή λειτουργίας αυτή τη στιγμή.

Στο παρακάτω video, μπορείτε να παρακολουθήσετε τα εναέρια πλάνα από το εργοστάσιο της Tesla στο Fremont:

Editorial