Έρχεται η ανανεωμένη έκδοση του Tesla Model 3

Την ανανεωμένη έκδοση του Model 3 θα παρουσιάσει το επόμενο έτος η Tesla, καθώς έχει στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής.

To Tesla Model 3 φρεσκάρεται στα σημεία και επαν-έρχεται με αλλαγές τόσο στην εξωτερική του εμφάνιση, όσο και εσωτερικά. Σύμφωνα με φήμες, η αμερικάνικη μάρκα ετοιμάζει μία ανανεωμένη έκδοση του Model 3 για το 2023.

Η εν λόγω κίνηση της Tesla έχει ως στόχο της μείωση του κόστους παραγωγής, καθώς επίσης και την ενίσχυση της εικόνας του ηλεκτρικού sedan, το οποίο μετράει πλέον πέντε χρόνια ζωής. Επιπλέον, σε σχέση με το 2017, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, με τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα που έχουν κατακλύσει την αγορά.

«Ξεζουμίζοντας» τη μπαταρία ενός Tesla Model 3

Λιγότερα εξαρτήματα και πολύπλοκο εσωτερικό

Η νέα έκδοση του μοντέλου θα έχει την κωδική ονομασία «Highland» και θα παρουσιάσει διάφορες αλλαγές. Πιο συγκεκριμένα, η μάρκα θα μειώσει τον αριθμό των εξαρτημάτων και της πολυπλοκότητας στο εσωτερικό του.

Χαρακτηριστικά που συμβάλλουν στη μείωση του κόστους παραγωγής. Επιπλέον, η εταιρεία θα «εξαφανίσει» τα περισσότερα φυσικά κουμπιά. Επίσης, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το παραδοσιακό στρογγυλό τιμόνι να δώσει τη θέση του σε τιμόνι τύπου yoke.

Παράλληλα, θα δώσουν έμφαση σε χαρακτηριστικά όπως είναι η κεντρική οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ακόμα, θα λάβει ενημερώσεις στο σύστημα μετάδοσης κίνησης, αλλά και στο πακέτο μπαταριών.

Η Manhart «αγριεύει» το Tesla Model 3!

Στην Κίνα έχουν πέσει οι πωλήσεις του Tesla Model 3

Η ανανέωση του Model 3 έρχεται σε μία εποχή όπου οι πωλήσεις στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της μετά τις ΗΠΑ, βρίσκονται σε πτώση. Για την ακρίβεια, οι πωλήσεις εκεί σημείωσαν μείωση της τάξης του 9%, τους πρώτους 10 μήνες του 2022 σε σχέση με το 2021.

Αντίστοιχα, τα ηλεκτρικά sedan Qin και Han της BYD ξεπέρασαν σε πωλήσεις το Model 3. Μάλιστα, για την ενίσχυση των πωλήσεων στην Κίνα, η Tesla μείωσε τις τιμές των Model 3 και Model Y έως και 9% τον Οκτώβριο.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, η παραγωγή του Model 3 θα λάβει χώρα σε πρώτη φάση, στη μονάδα της εταιρείας, στη Σανγκάη. Και ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

abb_img
spot_img