Η Tesla «έχασε» αξία 145 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Tesla έχασε σημαντικό μέρος της χρηματιστηριακής της αξίας, εξαιτίας της ανησυχίας για μικρότερη ζήτηση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Tesla έχει χάσει σχεδόν το 1/5 (17%) της χρηματιστηριακής της αξίας σε λιγότερο από 2 εβδομάδες, κάτι που έχει προκαλέσει ανησυχία στο εσωτερικό της. Ο λόγος για την ραγδαία αυτή πτώση έχει να κάνει με την ανησυχία που υπάρχει για το γεγονός πως η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα φθίνει. Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση που έκανε πρόσφατα ο βασικός προμηθευτής μπαταριών της αμερικάνικης μάρκας, η Panasonic Holdings.

Tesla Cybertruck: Με επιτάχυνση που… καθηλώνει!

Η Panasonic προειδοποίησε

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία μείωσε την παραγωγή μπαταριών αυτοκινήτων το περασμένο 3μηνο, κάτι που ενίσχυσε τις ανησυχίες για μειωμένη ζήτηση. Επιπλέον, και η εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών ON Semiconductor προειδοποίησε για κρίση στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης.

Ειδικότερα, η Panasonic παρουσίασε πως υπήρξε επιβράδυνση στην παραγωγή της εξαιτίας της μείωσης των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Βόρεια Αμερική. Μάλιστα, επανέλαβε τα σχόλια που έκανε ο Έλον Μασκ, στις αρχές του μήνα, δηλαδή ότι το υψηλότερο κόστος δανεισμού θα επηρέαζε τη ζήτηση για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Tesla: Αθώο το Autopilot σε δίκη για θανατηφόρο τροχαίο

Σε τεράστια πτώση η αξία της Tesla

Από την έκθεση της εταιρείας για τα οικονομικά της στις 18 Οκτωβρίου, οι μετοχές της εταιρείας έχουν καταγράψει πτώση της τάξης του 18%. Αυτό σημαίνει πτώση της αξίας της κατά 145 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η BP παρήγγειλε ταχυφορτιστές από την Tesla

Η Άνταμο Τζόνας της Morgan Stanley, δήλωσε:

«Η ουσία του προβλήματος είναι ένας κλάδος που επενδύει σε μη αποδεδειγμένες στρατηγικές ηλεκτροκίνησης εν μέσω ενός κόσμου αυξανόμενου κόστους, χαμηλότερων τιμών, αυξανόμενων επιτοκίων και βραδύτερων απαιτήσεων.

Αυτό που οι επενδυτές φαίνεται να βλέπουν σήμερα είναι η ιδέα ότι οι δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια που επενδύονται στα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να καταστρέφουν την αξία παρά την ενισχύουν».

Tesla: Με τη νέα λειτουργία δεν θα… κλείσεις μάτι!

 Έντονη ανησυχία για την αυτοκινητοβιομηχανία

Τα υψηλά επιτόκια έχουν προκαλέσει αύξηση στην τιμή απόκτησης ενός αυτοκινήτου. Προφανώς, αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία στην εταιρεία. Μάλιστα, σε συνδυασμό με το πληθωρισμό που όλο και αυξάνεται, οι καταναλωτές αδυνατούν να προβούν στην αγορά αυτοκινήτου.

Προφανώς, αυτό επηρεάζει και την αυτοκινητοβιομηχανία. Τέλος, ο Έλον Μασκ έχει δηλώσει πως η Tesla κάνει ότι μπορεί για να μειώσει τις τιμές εν μέσω υψηλών επιτοκίων, το οποίο όμως είναι δύσκολο.

abb_img
spot_img