Η Tesla κατοχύρωσε πατέντα για τη χρήση laser στη θέση των υαλοκαθαριστήρων

Η Tesla κατοχύρωσε την πατέντα μιας, ακόμα, πραγματικά πρωτότυπης ιδέας. Η πρωτότυπη ιδέα αφορά στη χρήση… λέιζερ για τον καθαρισμό του παρμπρίζ, αντικαθιστώντας τους “αιώνιους” υαλοκαθαριστήρες!

Η πατέντα της Tesla που χρησιμοποιεί ακτίνες λέιζερ, αντί για υαλοκαθαριστήρες

Ουσιαστικά μιλάμε για τη χρήση ακτίνων λέιζερ ως υαλοκαθαριστήρων. Πριν από περίπου δύο χρόνια, η Tesla εργαζόταν πάνω σε μια τεχνολογία που χρησιμοποιεί ακτίνες λέιζερ για τον αυτόματο καθαρισμό των τζαμιών των αυτοκινήτων και είχε κάνει αίτηση για την απόκτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας.

Το συγκεκριμένο σύστημα καθαρισμού oχήματος εκπέμπει ακτίνες λέιζερ κοντά στη γυάλινη περιοχή των τζαμιών του αυτοκινήτου, ενώ ένα κύκλωμα ανίχνευσης ελέγχει και εντοπίζει στοιχεία που έχουν συσσωρευτεί στην περιοχή αυτή.

Στη συνέχεια, αφαιρεί τα συσσωρευμένα αυτά στοιχεία χρησιμοποιώντας μια δέσμη λέιζερ.

Η σχέση της Tesla με τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας

Tesla patents

Tο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών χορήγησε στην Tesla το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τους υαλοκαθαριστήρες με λέιζερ νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Το πρωτότυπο Cybertruck δεν είχε υαλοκαθαριστήρα, και όταν η Tesla υπέβαλε αίτηση για αυτήν την πατέντα, κάποιοι έσπευσαν να προτείνουν αυτή την ​​ιδέα.

Ωστόσο, στο παρελθόν η Tesla είχε, επίσης, αναπτύξει ηλεκτρομαγνητικούς υαλοκαθαριστήρες, οι οποίοι είχαν φουτουριστική εμφάνιση, αλλά παρέμεναν μια πολύ πιο “ρεαλιστική” επιλογή από τις ακτίνες λέιζερ.

Διαβάστε επίσης: Πόσα διπλώματα ευρεσιτεχνίας διαθέτει η Tesla;

Είναι σημαντικό βέβαια να γνωρίζουμε ότι οι εταιρείες συχνά αναζητούν διπλώματα ευρεσιτεχνίας για τεχνολογίες που δεν θα ενσωματωθούν τελικά ποτέ σε καταναλωτικά προϊόντα και αυτό ενδέχεται να συμβεί και στην προαναφερόμενη περίπτωση.

Η Tesla σήμερα διαθέτει πάνω από 580 διπλώματα ευρεσιτεχνίας, κάτι που αντανακλά στο μέγιστο βαθμό την προσήλωση της στην τεχνολογία, την καινοτομία, αλλά και την ασφάλεια.

Ο αριθμός των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που διαθέτει η Tesla, αγγίζουν πλέον τα εκατοντάδες και καλύπτουν μια μεγάλη ποικιλία ζητημάτων. Φαίνεται ότι η Tesla συνεχώς διαμορφώνει νέες πατέντες.

Η Tesla διαθέτει 281 διπλώματα ευρεσιτεχνίας που ταξινομούνται ως “ηλεκτρικά μηχανήματα” και 168 που ανήκουν στον τομέα των μεταφορών, στα οποία περιλαμβάνεται και η “λειτουργία του χρήστη”.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και μια πατέντα για ένα σύστημα διεύθυνσης που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να λειτουργεί μέσω οθόνης αφής.

Επίσης, μια ομάδα 71 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Tesla μπορεί να ταξινομηθεί στην κατηγορία των ημιαγωγών.

Η Tesla κατέχει διπλώματα ευρεσιτεχνίας για ημιαγωγούς ανθεκτικούς στην υγρασία, αλλά ακόμα και για ηλιακούς συλλέκτες που μοιάζουν με κεραμίδια οροφής, μεταξύ άλλων, σε αυτήν κατηγορία.

Διαβάστε επίσης: Η Tesla εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει αυτοκίνητο… χωρίς τιμόνι έως το 2023

Η Tesla διαθέτει επίσης 60 διπλώματα ευρεσιτεχνίας σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών, πολλά από τα οποία σχετίζονται με την αυτόνομη οδήγηση.

Αυτά περιλαμβάνουν συστήματα που επεξεργάζονται σφάλματα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και τεχνολογία που κρυπτογραφεί δεδομένα αυτόνομης οδήγησης.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!