Η Tesla λανσάρει νέο οικιακό φορτιστή συμβατό με όλα τα ηλεκτρικά οχήματα της Βόρειας Αμερικής

Η Tesla προσφέρει μια νέα έκδοση του οικιακού φορτιστή Wall Connector που είναι εξοπλισμένος με βύσμα J1772, γεγονός που τον καθιστά συμβατό με όλα τα ηλεκτρικά οχήματα της Βόρειας Αμερικής.

Η πρόσφατη κίνηση της Tesla να ανοίξει τους σταθμούς Supercharger σε ηλεκτρικά οχήματα άλλων εταιρειών ήταν σημαντική, αλλά αναμενόμενη θα μπορούσε να πει κανείς. Στην ουσία, για την Tesla η κίνηση αυτή αποτελεί το πιο πρόσφατο βήμα προς τα εμπρός, το οποίο η εταιρεία ανακοίνωσε πριν μερικούς μήνες.

Τώρα, όμως, έγινε γνωστό ότι σκοπεύει να προσφέρει μια νέα έκδοση του οικιακού φορτιστή Wall Connector που είναι εξοπλισμένος με βύσμα J1772, γεγονός που τον καθιστά συμβατό με όλα τα ηλεκτρικά οχήματα της Βόρειας Αμερικής.

Τα χαρακτηριστικά του νέου οικιακού φορτιστή της Tesla

tesla home chrager

Ο επιτοίχιος J1772 Gen 2 παρέχει ισχύ φόρτισης 9,6 kW στα 40 αμπέρ. Περιλαμβάνει ένα καλώδιο 7,3 μέτρων και μπορεί να εγκατασταθεί σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους.

Η τιμή των 415 δολαρίων είναι αρκετά κοντά με αυτή βασικών φορτιστών επιπέδου 2 που προέρχονται και από άλλες εταιρείες.

Σε αντίθεση με το Gen 3 Wall Connector της Tesla (780$), το Gen 2 δεν μπορεί να συνδεθεί σε Wi-Fi.

Σε σύγκριση με το άνοιγμα των Superchargers σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα πέρα από τα Tesla, δεν πρόκειται για μια ανακοίνωση τόσο σπουδαία.

Σύμφωνα βέβαια με τους χρήστες δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος για έναν οδηγό EV που δεν έχει Tesla, να αγοράσει φορτιστή Tesla (όπως όλοι οι φορτιστές J1772, έτσι και αυτός μπορεί να φορτίσει οχήματα Tesla με τη χρήση ενός απλού προσαρμογέα βύσματος).

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να φορτιστεί ένα Tesla; – Cars Electric

Υπάρχει βέβαια ένα πλεονέκτημα που έχει να κάνει με το αυξανόμενο δίκτυο φορτιστών της Tesla.

Σε ορισμένες από αυτές τις τοποθεσίες, η εταιρεία έχει εγκαταστήσει φορτιστές Tesla, αλλά τώρα μπορεί να παρέχει υπηρεσίες σε ηλεκτρικά οχήματα που δεν ανήκουν σε αυτήν, ενώ χρησιμοποιεί τους δικούς της επώνυμους φορτιστές.

Η Tesla επιτρέπει την πρόσβαση τρίτων σε Superchargers στην Ολλανδία

Όπως και να έχει, αυτό είναι ένα ακόμη ευπρόσδεκτο βήμα προς την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και τη διαλειτουργικότητα των συστημάτων, ώστε κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο να μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιονδήποτε φορτιστή.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!