Πόσος χρόνος χρειάζεται για να φορτιστεί ένα Tesla;

Η Tesla προτείνει στους ιδιοκτήτες να εγκαταστήσουν έναν φορτιστή επιπέδου 2 στο σπίτι ή στο γκαράζ τους, αν μπορούν.

Μπορεί να είστε νέος στην ιδιοκτησία ηλεκτρικών οχημάτων ή συγκεκριμένα στην Tesla ή μπορεί να κάνετε μια μικρή έρευνα, προτού κάνετε το άλμα στη μετακίνηση με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Αναρωτιέστε πόσος χρόνος χρειάζεται για να φορτίσετε ένα Tesla;

Η απάντηση δεν είναι τόσο απλή, αλλά παρακάτω θα βρείτε μια ανάλυση σχετικά με όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε.

Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για την φόρτιση ενός Tesla

tesla superchargers

Για να κατανοήσετε πραγματικά πόσος χρόνος μπορεί να χρειαστεί για να φορτιστεί το Tesla σας, πρέπει να είστε ενήμεροι για τα διαφορετικά επίπεδα φόρτισης. Αυτός είναι ένας τεράστιος παράγοντας που σχετίζεται με το χρόνο που θα χρειαστεί για να φορτιστεί το EV σας, ανεξάρτητα μάλιστα από το εάν είναι, Tesla ή όχι.

Επίπεδο 1: Φόρτιση AC

Φανταστείτε το επίπεδο 1 ως την πιο απλή επιλογή φόρτισης. Εάν υπάρχει μια τυπική πρίζα τοίχου κοντά, μπορείτε να φορτίσετε το Tesla σας εκεί.

Τα 120 V είναι η ελάχιστη ποσότητα ενέργειας που μπορείτε να τραβήξετε με το EV σας. Επομένως, αν αναρωτιέστε πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να φορτίσετε το Tesla Long Range Model 3 του 2021, πιθανώς να χρειαστείτε ακόμα και.. ήμερες. Σίγουρα, η συγκεκριμένη λύση δεν είναι η ιδανική.

ev home charging

Επίπεδο 2: Φόρτιση AC

Οι φορτιστές επιπέδου 2 είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος που θα βρείτε σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης, αν και οι γρήγοροι φορτιστές συνεχούς ρεύματος συνεχίζουν να επεκτείνουν την παρουσία τους. Στο σπίτι, τα βύσματα 240 V συνήθως προσφέρουν περίπου 40 αμπέρ, αλλά μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 80.

Η Tesla προτείνει στους ιδιοκτήτες να εγκαταστήσουν έναν φορτιστή επιπέδου 2 στο σπίτι ή στο γκαράζ τους, αν μπορούν. Αυτό είναι αρκετά εύκολο για έναν ηλεκτρολόγο ή έναν ειδικό, ο οποίος μπορεί να έρθει για να τον εγκαταστήσει.

Στο επίπεδο 2, θα έχετε πολύ πιο γρήγορες ταχύτητες σε σύγκριση με το επίπεδο 1. Το Tesla σε αυτή την περίπτωση φορτίζει μέσα σε κάποιες ώρες.

ev charging

Επίπεδο 3: Tesla Supercharger

Το δίκτυο Tesla Supercharger είναι μια συνδυασμένη ομάδα ιδιόκτητων σταθμών φόρτισης που αναπτύχθηκε από την Tesla. Ως αποτέλεσμα, η αυτοκινητοβιομηχανία δεν χρειάζεται να βασίζεται σε δίκτυα φόρτισης τρίτων όπως οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες που παράγουν ηλεκτρικά οχήματα επί του παρόντος.

Ωστόσο, ορισμένοι φορτιστές τρίτων προσφέρουν βύσμα προσαρμογέα για τα ηλεκτρικά οχήματα της Tesla.

Οι φορτιστές Επιπέδου 3 εγκαταλείπουν τις παραπάνω μεθόδους εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) για να τροφοδοτήσουν απευθείας την κύρια γραμμή. Ενώ απαιτούν πολύ περισσότερη ισχύ από το δίκτυο (480+ βολτ και 100+ αμπέρ), η αποδοτικότητα τους είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Tesla Inc. Supercharging Station
A Tesla Inc. Model 3 long range electric vehicle charges at the Tesla Inc. Kettleman City Supercharger in Kettleman City, California, U.S., on Wednesday, July 31, 2019. Located off Interstate 5 the station provides 40 Superchargers available 24/7 and customer lounge for drivers traveling between Los Angeles and San Francisco. Photographer: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Οι περισσότεροι Superchargers της Tesla μπορούν πλέον να επαναφορτίσουν έως και 32ο χλμ. αυτονομίας σε μόλις 15 λεπτά, ανάλογα με τον ρυθμό φόρτισης. Αυτές οι ταχύτητες φόρτισης συνεχούς ρεύματος κυμαίνονται από 90 kW έως 250 kW, ανάλογα με τα δεδομένα του Supercharger στον οποίο βρίσκεστε.

Η Tesla επιτρέπει την πρόσβαση τρίτων σε Superchargers στην Ολλανδία

Ενώ τα 250 kW είναι το τρέχον όριο για τους Superchargers, η Tesla έχει σχέδιο για την αύξηση των ταχυτήτων φόρτισης DCFC προς τα πάνω και συγκεκριμένα στα 300 kW.

Όταν βρίσκεστε στην εφαρμογή Tesla ή στο ίδιο το όχημά σας, μπορείτε να αναζητήσετε κοντινούς σταθμούς Supercharger, οι οποίοι μπορούν να σας ενημερώσουν για το ποιοι είναι διαθέσιμοι και για το ποια είναι η τρέχουσα απόδοση τους.

⇒  Η Tesla αναπτύσσει τον πρώτο Megacharger που φορτίζει το ηλεκτρικό φορτηγό Tesla Semi

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!