Η Tesla πάλι αντιμέτωπη με μηνύσεις!

Την Tesla μήνυσαν 15 μαύροι νυν και πρώην εργαζόμενοι, ισχυριζόμενοι ότι δέχθηκαν ρατσιστική και κακοποιητική συμπεριφορά στα εργοστάσια της.

Ακούστε το άρθρο

Μηνύσεων συνέχεια για την Tesla και μάλιστα ξανά για κακοποιητική και ρατσιστική συμπεριφορά εντός των εγκαταστάσεων της. Συγκεκριμένα, 15 μαύροι πρώην και νυν εργαζόμενοι, υπέβαλαν μήνυση κατά της Tesla στο αρμόδιο δικαστήριο της Καλιφόρνια.

Οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι έγιναν αποδέκτες ρατσιστικών σχολίων και συμπεριφορών από συναδέλφους, διευθυντές και υπαλλήλους του ανθρώπινου δυναμικού.

Τesla: Απολύσεις σε τμήμα Autopilot!

Το χρονικό των ανάρμοστων συμπεριφορών

Η παρενόχληση έλαβε χώρα κατά κύριο λόγο στο εργοστάσιο της Tesla στο Fremont. Σύμφωνα με τη μήνυση, η παρενόχληση περιλάμβανε τη λέξη νέγρος, καθώς και όρους όπως σκλαβιά και φυτεία. Επιπλέον, σύμφωνα με τους μηνυτές, η διατύπωση σεξουαλικών σχολίων ήταν σύνηθες φαινόμενο.

Ο Teri Mitchell αναφέρει στη μήνυση ότι άκουσε την ακόλουθη φράση από συναδέλφους και διευθυντές: «Είναι σπάνιο για μαύρους να εργάζονται εδώ. Δεν ξέρω πόσο καιρό θα μπορείτε να μείνετε εδώ».

Έναν άλλο μηνυτή, τον Nathaniel Aziel Gonsalves, ένας επόπτης τον αποκάλεσε… «Ζέβρα», καθώς δεν ήταν «μαύρος αλλά ούτε και λευκός».

Τέλος, αρκετοί από τους μηνυτές δεν πήραν την προαγωγή, την οποία αξίζαν, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τους τοποθέτησαν σε πιο απαιτητικές σωματικά θέσεις.

Τα φρένα ενός Τesla Model S Plaid παίρνουν «φωτιά»

Τι απαντά η Tesla

Η Tesla δεν έχει σχολιάσει τη συγκεκριμένη μήνυση. Βέβαια, είναι ήδη αντιμέτωπη και με άλλες αγωγές για φυλετικές διακρίσεις. Ωστόσο, στο παρελθόν αρνούμενη την παράνομη συμπεριφορά υποστήριξε την εφαρμογή πολιτικών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

Τesla: Άσχημα τα πράγματα για Βερολίνο και Τέξας!

Μήνυση και από… μέτοχο!

Μέσα στον Ιούνιο ένας μέτοχος της Tesla μήνυσε τον Έλον Μασκ και το διοικητικό συμβούλιο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Πιο συγκεκριμένα, τους κατηγορεί για προώθηση της τοξικής κουλτούρας στο χώρο εργασίας, αφού δεν έδωσαν βάση στις προηγούμενες καταγγελίες.

abb_img