Η Tesla παρουσίασε κέρδη 1,62 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο του 2021

Η Tesla τοποθετεί τη σχετική αύξηση των κερδών από έτος σε έτος σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2020, στο 389%.

Παραδόθηκαν περισσότερα οχήματα και αυτό σημαίνει περισσότερα έσοδα και περισσότερα κέρδη. Η Tesla κατάφερε να παρουσιάσει ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο του 2021 χωρίς να έχει απώλειες στην κερδοφορία της.

Τα τελευταία στοιχεία της επιχείρησης αναφέρουν κέρδη 1,62 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Αυτό σημαίνει μισό δισεκατομμύριο δολάρια περισσότερα από το προηγούμενο ρεκόρ των 1,14 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ που είχε επιτευχθεί κατά τη διάρκεια του προηγούμενου τριμήνου.

Μάλιστα, σημαίνει ότι πλέον έχει δημιουργηθεί μία κατάσταση που ωφελεί την υψηλότερη απόδοση των επενδύσεων της εταιρείας.

Η σταθερή τάση ανόδου μετά από το ξαφνικό άλμα δημοτικότητας της εταιρείας

tesla

Η Tesla τοποθετεί τη σχετική αύξηση των κερδών από έτος σε έτος σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2020, στο 389%.

Όσον αφορά τον κύκλο εργασιών, η καμπύλη είναι εμφανώς λοξή προς την ανοδική κατεύθυνση.

Μετά από 10,39 δισεκατομμύρια και 11,96 δισεκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα, το πρώτο τρίμηνο και το δεύτερο τρίμηνο του 2021, η εταιρεία της Καλιφόρνιας σημείωσε όγκο πωλήσεων μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου 13,76 δισεκατομμύρια δολαρίων.

Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 57% σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους και δείχνει μια σταθερή τάση ανόδου, μετά και από ένα ξαφνικό άλμα της δημοτικότητας της εταιρείας.

Η καθοριστική σημασία της αύξησης των παραδόσεων οχημάτων στην κερδοφορία της Tesla

Η ίδια η Tesla περιγράφει την αύξηση των παραδόσεων οχημάτων, καθώς και των υπόλοιπων αναπτυσσόμενων επιχειρηματικών τομέων της, ως καθοριστικής σημασίας για την αύξηση του κέρδους και του κύκλου εργασιών της.

Τα Model 3 και Model Y είναι, και παραμένουν, οι μοχλοί ανάπτυξης της εταιρείας: 228.882 μονάδες κατασκευάστηκαν το τρίτο τρίμηνο και 232.025 παραδόθηκαν στους πελάτες.

Τα premium μοντέλα X και S, από την άλλη πλευρά, τα οποία πρόσφατα χρειάστηκε να κάνουν ένα μεγάλο διάλειμμα από την παραγωγή, λόγω ανανέωσης και πιθανότατα θα πρέπει να περιμένουν και το επόμενο έτος για να ξανακάνουν την εμφάνισή τους στην Ευρώπη, συνεχίζουν να παίζουν μόνο συμπληρωματικό ρόλο.

Μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, μόνο 8.941 από αυτά τα μοντέλα παρήχθησαν και 9.275 παραδόθηκαν. Αυτά πιθανότατα να ήταν σχεδόν αποκλειστικά οχήματα Model S, καθώς οι παραδόσεις του αναθεωρημένου Model X στις ΗΠΑ μόλις ξεκίνησαν.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει τις λεπτομέρειες των στοιχείων παραγωγής και παράδοσης του τριμήνου πριν από μερικές εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης: Η Tesla ξεκίνησε τις παραδόσεις του Model X στις ΗΠΑ

Μια παρενέργεια της μεγάλης παύσης στην παραγωγή των μοντέλων S και μοντέλων X είναι ότι η μέση τιμή πώλησης ανά όχημα μειώθηκε κατά 6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Το δεύτερο τρίμηνο του 2021, ο αριθμός αυτός ήταν ακόμη στο 2%.

Tesla

Σύμφωνα με την Tesla, η αυξανόμενη απόκλιση οφείλεται στη συνεχιζόμενη στροφή προς τα οχήματα της κατηγορίας με χαμηλότερες τιμές. Στον συνολικό ισολογισμό, ωστόσο, αυτό το φαινόμενο δεν έχει προφανώς μεγάλο αντίκτυπο εξαιτίας του αυξανόμενου όγκου πωλήσεων και το μειωμένο κόστος.

Εν τω μεταξύ, η Tesla υπαινίσσεται ότι το τρίμηνο θα μπορούσε να ήταν ακόμη καλύτερο οικονομικά, χωρίς ορισμένες εφάπαξ επιπτώσεις και εξωτερικούς παράγοντες.

Συγκεκριμένα, εκτός από την πτώση της μέσης τιμής πώλησης οχημάτων, η εταιρεία αναφέρει επιπλέον κόστη για την αλυσίδα εφοδιασμού, τα οποία πιθανότατα οφείλονται κυρίως στην έλλειψη τσιπ.

Τα σχόλια της Tesla για τη χρήση των εργοστασίων της είναι τα εξής: Το εργοστάσιο αυτοκινήτων στο Fremont είχε παράγει πάνω από 430.000 οχήματα τα τελευταία τέσσερα τρίμηνα. Αυτό είναι περισσότερο από το ήμισυ της παραγωγής της Tesla και επίσης «περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά».

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης, λένε. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η ετήσια έκθεση για το Fremont δείχνει ετήσια παραγωγική ικανότητα έως και 500.000 Model 3 και Model Y, καθώς και 100.000 Model S και Model X.

Διαβάστε επίσης: Εκπληκτικές εικόνες από το πρώτο Gigafactory της Tesla στην Ευρώπη που άνοιξε στο Βερολίνο

Έκθεση του Reuters ανέφερε πρόσφατα ότι η Tesla είχε φτάσει σε αθροιστική παραγωγή 300.000 οχημάτων στην Κίνα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

abb_img
spot_img