Η Tesla ξεκίνησε τις παραδόσεις του Model X στις ΗΠΑ

Η έναρξη των παραδόσεων του νέου Model S είχε προηγουμένως περάσει από πολλά κύματα.

Ακούστε το άρθρο

Η Tesla ξεκίνησε επίσημα τις παραδόσεις του νέου Model X στις ΗΠΑ και μάλιστα η παράδοση των πρώτων πέντε οχημάτων, κοινοποιήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα.

Εν τω μεταξύ, στην Ευρώπη, η ανανέωση των δύο premium μοντέλων Model X και Model S δεν αναμένεται μέχρι το τέλος του 2022.

Οι πρώτες εικόνες των νέων Model X

Τα νέα αυτοκίνητα Model X που παραδόθηκαν για πρώτη φορά στις ΗΠΑ λέγεται ότι μοιάζουν με «εξαθέσιες παραλλαγές» του premium ηλεκτρικού SUV.

Το νέο μοντέλο X, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, διαθέτει νέο εσωτερικό σχεδιασμό, όπως για παράδειγμα επανασχεδιασμένη πόρτα και ένα τεράστιο πανοραμικό παρμπρίζ.

Αναμονή και παραδόσεις «υπό επεξεργασία»

Σύμφωνα με τις δηλώσεις από το φόρουμ της Tesla στην Αμερική, οι αγοραστές των πενταθέσιων Model X ρωτήθηκαν από την Tesla εάν θα ήθελαν να το δουν με έξι θέσεις.

Έτσι, εικάζεται ότι ο κατασκευαστής θα παράγει πρωτίστως το εξαθέσιο Model X στο εγγύς μέλλον και ότι τα ανανεωμένα Model X πέντε ή επτά θέσεων θα πρέπει να περιμένουν, προς το παρόν. Ομοίως, το Model X Plaid.

Οι τιμές για το νέο Tesla Model X ξεκινούν στις ΗΠΑ από τα 99.990 δολάρια. Το Model X Plaid κοστίζει 119,990 δολάρια, λιγότερο από το Model S Plaid, για το οποίο η Tesla χρεώνει 129,990 δολάρια.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Electrek, οι χρόνοι αναμονής για το Model X είναι ακόμα αρκετά μεγάλοι. Ο χρόνος αναμονής για παράδειγμα για την έκδοση Long Range είναι σχεδόν ένας χρόνος, και είναι ακόμη μεγαλύτερος για την έκδοση Plaid.

Όπως είναι γνωστό, η Tesla παρουσίασε τις αναθεωρημένες εκδόσεις των Model S και X τον Ιανουάριο και στη συνέχεια ξεκίνησε τις πρώτες παραδόσεις του Model S τον Ιούνιο.

Διαβάστε επίσης: Εκπληκτικές εικόνες από το πρώτο Gigafactory της Tesla στην Ευρώπη που άνοιξε στο Βερολίνο

Ωστόσο, η έναρξη των παραδόσεων του νέου Model S πέρασε από πολλά κύματα, αφού η Tesla είχε αναστείλει προσωρινά τις παραδόσεις.

Επιπλέον, φέρεται να υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις ακόμα και μετά από αυτό το γεγονός. Η Tesla έχει ζητήσει επίσημα συγγνώμη για αυτό, αλλά δεν έχει γνωστοποιήσει το λόγο για τον οποίο συμβαίνει.

Το λανσάρισμα των premium μοντέλων Refresh στην ευρωπαϊκή αγορά

Για την Ευρώπη, το λανσάρισμα στην αγορά των premium μοντέλων Refresh έχει ήδη αναβληθεί αρκετές φορές.

Αρχικά, ήταν προγραμματισμένο να παραδοθούν τον Σεπτέμβριο, αλλά έκτοτε η ημερομηνία στο διαδικτυακό πρόγραμμα έχει αναβληθεί αρκετές φορές. Η πιο πρόσφατη αναβολή ήταν στα μέσα του 2022 και πριν από λίγες ημέρες υπήρξε μια ακόμα αναβολή ως το «τέλος του 2022».

Διαβάστε επίσης: Η Tesla είναι η μοναδική εταιρεία παγκοσμίως που κατασκεύασε 100 Supercharging σταθμούς φόρτισης σε μία πόλη

Αυτό σημαίνει ουσιαστικά παύση παράδοσης περίπου δύο ετών για τα Model S και Model X στην Ευρώπη. Τα τελευταία μοντέλα της «παλιάς έκδοσης» παραδόθηκαν στην Ευρώπη στα τέλη του 2020.

abb_img