Η Tesla πιέζει τον ανταγωνισμό!

Η Tesla πιέζει τους ανταγωνιστές της στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με την μείωση της τιμής των μοντέλων της.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ανακοίνωση της Tesla για τη μείωση της τιμής των μοντέλων της. Μάλιστα, η συγκεκριμένη κίνηση προκάλεσε την δυσαρέσκεια, όσων έγιναν ιδιοκτήτες οχημάτων Tesla πριν από την ανακοίνωση της μείωσης.

Επιπλέον, η κίνηση της αμερικάνικης φίρμας εισήγαγε τόσο για την ίδια όσο και για τους ανταγωνιστές μία νέα οικονομική πολιτική στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Παράλληλα, η μείωση των τιμών της Tesla αυξάνει περαιτέρω την πίεση προς τον ανταγωνισμό.

Υποψήφιος ιδιοκτήτης Tesla έλαβε έκπτωση 12.000 δολαρίων

Θα πέσουν οι τιμές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η τιμολογιακή πολιτική της Tesla «πιέζει» τον ανταγωνισμό για τη μείωση των τιμών στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Μάλιστα, την ίδια πίεση ασκεί και η επίσημη ανακοίνωση της τιμής του νέου Jeep Avenger, η οποία είναι ιδιαίτερα ελκυστική. Ακόμη στη μείωση των τιμών των ηλεκτρικών, οδηγεί και η είσοδος στην αγορά πολλών μοντέλων από την Κίνα, τα οποία έχουν εντυπωσιακά χαμηλή τιμή.

Δεδομένης της κατάστασης, αρκετοί θεωρούν ότι θα δούμε μειώσεις τιμών από πολλούς κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Τέλος, στην πτώση των τιμών θα συμβάλλει και η μείωση του κόστους των μπαταριών, καθώς και των σχετικών υλικών μέσω της εφαρμογής νέων τεχνολογιών.

Tesla: Το αφεντικό… τρελάθηκε!

Το κέρδος της Tesla

Τη μείωση των τιμών στα μοντέλα της Tesla, επέτρεψε το μεγάλο περιθώριο κέρδους της εταιρείας ανά όχημα. Συγκεκριμένα, το μεικτό κέρδος της ανά όχημα, στο τέλος του 2022 έφτανε τα 15.653 δολάρια.

Ακόμη, σύμφωνα με το Reuters, τα κέρδη της ήταν διπλάσια από της Volkswagen, τετραπλάσια από της Toyota και πενταπλάσια από της Ford. Επομένως, η κερδοφορία των κατασκευαστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων προσφέρει μεγάλα περιθώρια μείωσης των τιμών.

Ουσιαστικά, ο Έλον Μασκ χρησιμοποίησε για τη μείωση της τιμής των αυτοκινήτων το περιθώριο που προσφέρει η κερδοφορία της. Όμως, όπως προαναφέραμε υπάρχουν και άλλοι κατασκευαστές με μεγάλη κερδοφορία, οι οποίοι μπορούν να ρίξουν τις τιμές τους. Ωστόσο, δεν είναι βέβαιο ότι θα το κάνουν, καθώς παρουσιάζουν μειωμένες πωλήσεις λόγω των προβλημάτων στην παραγωγή και την εφοδιαστική αλυσίδα.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!