Η Toyota αποθεώνει το Tesla Model Y

Οι μηχανικοί της Toyota ανέλυσαν διεξοδικά ένα Tesla Model Y χαρακτηρίζοντας το ως ένα… «έργο τέχνης», καθώς τους εντυπωσίασε με τη δομή του.

Το Tesla Model Y άφησε άφωνους τους μηχανικούς της Toyota, τόσο με την αποτελεσματική δομή, όσο και με τον τρόπο κατασκευής του. Η ιαπωνική μάρκα αναγνώρισε την ανωτερότητα του δημοφιλούς μοντέλου, χαρακτηρίζοντας το ως ένα «αληθινό έργο τέχνης».

Θυμίζουμε ότι η ιαπωνική μάρκα είναι πρωτοπόρος στην ηλεκτροκίνηση με την υβριδική τεχνολογία που έχει αναπτύξει τα τελευταία 25 χρόνια. Πλέον, στρέφει την προσοχή της στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα ακολουθώντας τη νέα εποχή. Με βάση αυτό ανέλυσε ένα Tesla Model Y και έπαθε… πλάκα.

Η Novitec «μεταμορφώνει» ένα Tesla Model Y

Το Tesla Model Y είναι λιτό και αποδοτικό

Πιο συγκεκριμένα, οι μηχανικοί της Toyota αποσυναρμολόγησαν ένα Model Y, για να αναλύσουν τον τρόπο με το οποίο είναι κατασκευασμένο. Η απλότητα της κατασκευής, καθώς επίσης και οι προηγμένες μέθοδοι παραγωγής του, εντυπωσίασαν τους μηχανικούς της εταιρείας.

Επιπλέον, το Model Y δομικά χρησιμοποιεί μία πλατφόρμα όπου οι μπαταρίες αποτελούν μέρος αυτής και ως εκ τούτου διαθέτει λιγότερα επιμέρους τμήματα. Ειδικότερα, σύμφωνα με τους μηχανικούς της Toyota, η εν λόγω προσέγγιση κατέστησε περιττά πολλά επιμέρους μικρά εξαρτήματα του αμαξώματος.

Επιπλέον, μείωσε κατά 100 κιλά το βάρος και αύξησε την αυτονομία της μπαταρίας, μειώνοντας παράλληλα μεγάλο μέρος του κόστους παραγωγής.

Tesla Model Y: Πρώτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη!

Η Toyota «προχωράει» με φόντο την ηλεκτροκίνηση

Η Toyota προφανώς έχει στόχο να διεκδικήσει ένα σημαντικό μερίδιο από την αγορά αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων. Πιο συγκεκριμένα, θα εφαρμόσει τον στρατηγικό σχεδιασμό που θέσπισε ο διάδοχος του Akio Toyoda, Koji Sato.

Ο εν λόγω σχεδιασμός περιλαμβάνει την επιτάχυνση της δημιουργίας και παρουσίασης αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με την εταιρεία να παρουσιάζει 4 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2026. Αυτά θα χρησιμοποιούν μία νέα ηλεκτρική πλατφόρμα, η οποία θα είναι έτοιμη το ίδιο έτος.

Tesla Model Y: Το κλέβουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα!

Η Toyota θέλει να γίνει… Tesla;

Ο έπαινος της ιαπωνικής φίρμας για το Model Y έχει μεγάλη βαρύτητα, καθώς είναι μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο. Η Toyota αναγνώρισε την προσπάθεια της αμερικάνικης μάρκας ως προς την κατασκευή των ηλεκτρικών οχημάτων της.

Η Toyota προκειμένου να φτάσει στο επίπεδο της αμερικάνικης μάρκας, σε ότι αφορά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, θα πρέπει να εστιάσει σε 4 τομείς. Δηλαδή, στην εξειδικευμένη ηλεκτρική πλατφόρμα, την τεχνολογία των μπαταριών, τα εξειδικευμένα εργοστάσια για την παραγωγή αποκλειστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς και στον σχεδιασμό της αρχιτεκτονικής του αυτοκινήτου.

Editorial