Η Toyota Corolla Cross Hybrid στο δρόμο για Ελλάδα!

Η ιαπωνική εταιρεία ενισχύει την υβριδική της γκάμα με την Toyota Corolla Cross Hybrid, η οποία βρίσκεται πιο κοντά στους ελληνικούς δρόμους.

Ακούστε το άρθρο

Η Toyota Corolla Cross Hybrid είναι η νέα προσθήκη στην γκάμα της ιαπωνικής φίρμας για την Ευρώπη. Το SUV της ιαπωνικής φίρμας έχει κοινά στοιχεία με τα Corolla Hatchback, Sedan και Touring Sports. Ενώ εξωτερικά θυμίζει και λίγο… RAV4.

Από πλευράς διαστάσεων, το τοποθετούμε ανάμεσα στο C-HR και στο RAV4. Συγκεκριμένα, έχει μήκος 4.460 χιλιοστά, πλάτος 1.825 χιλιοστά και ύψος 1.620 χιλιοστά, ενώ το μεταξόνιο της είναι στα 2.640 χιλιοστά.

Toyota: Νέο χειροκίνητο κιβώτιο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Με προαιρετική τετρακίνηση η Toyota Corolla Cross Hybrid

Η Toyota Corolla Cross Hybrid στο δρόμο για Ελλάδα!

Μηχανολογικά, η Toyota Corolla Cross Hybrid διαθέτει 2λιτρο υβριδικό σύνολο συνδυαστικής ισχύoς 197 ίππων. Στο μοντέλο με την κίνηση μπροστά ο κινητήρας εσωτερικής καύσης αποδίδει 171 ίππους και 202 Nm ροπής. Συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 113 ίππων με 206 Nm ροπής, προσφέροντας επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ ώρα σε 8,1 δευτερόλεπτα.

Το Toyota Mirai κινείται χωρίς οδηγό!

Στο 4κίνητο AWDi την κίνηση αναλαμβάνει ένα μηχανικό σύνολο βενζίνης με ισχύ 152 ίππους και 188 Nm ροπής, το προηγούμενο ηλεκτρικό μοτέρ και ένα ακόμα στο πίσω μέρος ισχύος 41 ίππων και 84 Nm ροπής.

Το υβριδικό σύστημα ενσωματώνει μια μπαταρία ιόντων λιθίου και το eCVT κιβώτιο ταχυτήτων. Στο εμπρόσθιο μέρος έχει αναρτήσεις ΜακΦέρσον και στο πίσω πολλαπλούς συνδέσμους. Αναλυτικά στοιχεία επιδόσεων, κατανάλωσης και εκπομπών CO2 δεν έχουν γίνει γνωστά προς το παρόν.

Έντονα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά

Η Toyota Corolla Cross Hybrid στο δρόμο για Ελλάδα!

Όσον αφορά τη σχεδίαση, εντύπωση προκαλεί η μεγάλη μάσκα με την προστατευτική ποδιά σε ασημί απόχρωση. Τα φώτα είναι λεπτά και μακρόστενα, ενώ τα φτερά είναι σχετικά φουσκωμένα. Περνώντας στο εσωτερικό του και συγκεκριμένα στο θάλαμο των επιβατών, η εικόνα είναι ισάξια της Corolla.

Επιπλέον, δεσπόζει ένας νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών, καθώς και σύστημα πολυμέσων με οθόνη 10,5 ιντσών. Προφανώς, λόγω των μεγαλύτερων διαστάσεων του διαθέτει υπεραρκετό χώρο για τους επιβάτες αλλά και τις αποσκευές τους.

Τέλος, η Toyota Corolla Cross Hybrid θα φτάσει στην Ελλάδα το φθινόπωρο του 2022.

abb_img