Η Toyota επεκτείνεται «ηλεκτρικά» στην Κίνα

Η Toyota θα εστιάσει στην αγορά της Κίνας, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη της τεχνολογίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ακούστε το άρθρο

Το σχέδιο της Toyota για την αγορά της Κίνας είναι… «ηλεκτρικό». Η ιαπωνική εταιρεία θα αναπτύξει τεχνολογία ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην κινέζικη αγορά, καθώς ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος.

Οι πωλήσεις της εταιρείας – μαζί με της Lexus – στην αγορά της Κίνας έχουν πάρει την κατιούσα κατά 2,8% για το πρώτο εξάμηνο τους έτους. Αυτό το ποσοστό αντιστοιχεί σε 879.000 μονάδες. Μάλιστα, η μάρκα δήλωσε πως θα επιδιώξει σημαντική μείωση το κόστος κατασκευής, αναπτύσσοντας μία τοπική βάση προμηθευτών.

Από 29.130 ευρώ το νέο Toyota C-HR στην Ελλάδα

Με νέα ηλεκτρικά μοντέλα στην Κίνα η Toyota;

Πιο συγκεκριμένα, η Toyota ανέφερε πως θα επιταχύνει την ανάπτυξη συστημάτων ηλεκτροκίνησης σε συνεργασία με τους προμηθευτές Denso και Aisin. Παράλληλα, θα προχωρήσει και στην ανάπτυξη, καθώς και τον σχεδιασμό νέων μοντέλων στην Κίνα. Ακόμη, θα δημιουργήσει «έξυπνους» εσωτερικούς χώρους, ειδικά για την εν λόγω αγορά.

Φυσικά, η εταιρεία δεν μείνει μόνο στην ανάπτυξη και την εξέλιξη των ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά θα συμβάλλει και στον τομέα που ξέρει καλύτερα από όλους, τα υβριδικά οχήματα.

Toyota: Αυτοκίνητα δια χειρός… τεχνητής νοημοσύνης

Ειδικότερα, η μάρκα θα συνεχίζει να εστιάζει σε υβριδικά και plug-in υβριδικά οχήματα, καθώς προβλέπει ότι θα έχουν μεγάλη ζήτηση.

Επιπλέον, η μάρκα θα έχει στο… «πλευρό» της, τις 3 εταιρείες με τις οποίες έχει συνάψει συνεργασία από την αγορά της Κίνας. Αυτές είναι οι FAW Group, Guangzhou Automobile Group (GAC) και BYD, οι οποίες εστιάζουν στην ηλεκτροκίνηση και στα έξυπνα συστήματα.

Το νέο Toyota C-HR είναι και… Plug-in Hybrid!

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota China, Tatsuro Ueda, δήλωσε:

«Η κινεζική αγορά αναπτύσσεται με πρωτοφανή ρυθμό. Η Toyota θα συνεργαστεί ως ομάδα, για να μεταρρυθμίσει τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε και σκεφτόμαστε για να επιβιώσουμε στην Κίνα.

Προωθώντας την τοπική ανάπτυξη με πυρήνα το IEM by TOYOTA, θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε και να παρέχουμε ανταγωνιστικά προϊόντα για την άμεση ικανοποίηση των Κινέζων πελατών. Επιπλέον, θα επιδιώξουμε να μοιραστούμε τα αποτελέσματα της ανάπτυξης και τα διδάγματα που αντλήσαμε στην Κίνα παγκοσμίως.»

abb_img