Η Toyota κάνει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης φιλικό στο περιβάλλον (;)

Η Toyota δοκίμασε στο πρωτότυπο GR Corolla το καινοτόμο σύστημα φίλτρου αέρα στον κινητήρα που καίει υδρογόνο.

Ακούστε το άρθρο

Η Toyota προχωρά σε μια νέα επαναστατική τεχνολογία που αναμένεται να διατηρήσει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Πιο συγκεκριμένα, η ιαπωνική μάρκα στην προσπάθειά της να τον εξελίξει, δοκίμασε ένα σύστημα φίλτρου.

Το εν λόγω σύστημα μπορεί να δεσμεύσει το διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα. Η Toyota δοκίμασε τη νέα πρωτοποριακή τεχνολογία στο πρωτότυπο GR Corolla, ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο που καίει υδρογόνο.

Toyota: Αντιμέτωπη με κυρώσεις λόγω… εκπομπών ρύπων

Τι κάνει το φίλτρο της Toyota;

Ειδικότερα, η λειτουργία αυτού του συστήματος είναι απλή και αποτελεσματική. Το φίλτρο συλλέγει το διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα και το απελευθερώνει σε ένα ρευστό, χρησιμοποιώντας τη θερμότητα που παράγεται από τον ίδιο τον κινητήρα. Αυτή η οικονομική διαδικασία δεν απαιτεί πρόσθετη ενέργεια, κάνει την και φιλική προς το περιβάλλον.

Ωστόσο, παρά την υποσχετική αυτή εξέλιξη, έχουμε ακόμα λίγο πριν η τεχνολογία αυτή γίνει διαθέσιμη στο ευρύτερο κοινό. Το φίλτρο ακόμα συλλέγει πολύ λίγο για την αντιστάθμιση των εκπομπών ενός μέσου βενζινοκινητήρα και θέλει συνεχή αντικατάσταση.

Έρευνα αξιοπιστίας: Toyota και Porsche 718 στην κορυφή

Θυμίζουμε, πως η Toyota διέλυσε τις τάσεις της βιομηχανίας νωρίτερα αυτό το μήνα, όταν ο πρόεδρος Akio Toyoda ανακοίνωσε ένα «μείζον έργο ανάπτυξης κινητήρων». Τη στιγμή, μάλιστα, που οι ανταγωνιστές της επενδύουν τα πάντα σε ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία.

Η ιαπωνική εταιρεία δεν ήταν ακόμη τόσο πρόθυμη να βάλει όλα τα τσιπ της στα ηλεκτρικά οχήματα. Προβλέποντας βραδύτερη υιοθέτηση και μειωμένη διείσδυση στην αγορά. Παράλληλα διαφημίζει μια ευρύτερη προσέγγιση για την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα.

Toyota Corolla Cross: Παγκόσμιο ντεμπούτο με εμφάνιση που θυμίζει Lexus

Ο ευρύτερος στόχος της φίρμας

Τέλος, να σημειώσουμε πως η Toyota δεν εστιάζει μόνο σε αυτήν την τεχνολογία. Παραμένει προσηλωμένη στην ανάπτυξη διαφορετικών τύπων κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών και των οχημάτων με κυψέλες καυσίμου. Αυτή η πολυσύνθετη προσέγγιση στην παραγωγή οχημάτων αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της στη μείωση των εκπομπών άνθρακα και στην προαγωγή της βιώσιμης μεταφοράς.

Πηγή: Motor1

 

abb_img