Η Uber δημιουργεί έναν παγκόσμιο στόλο ηλεκτρικών οχημάτων

Η Uber έχει αλλάξει την φιλοσοφία στον τρόπο μετακίνησης, πετυχαίνοντας να εφαρμόσει την ιδέα της και να τοποθετήσει τους οδηγούς της σε πολλούς δρόμους του κόσμου, προσφέροντας εύκολη και γρήγορη μεταφορά των πελατών της.

Πλέον, ένας από τους επόμενους στόχους της Uber αποτελεί ο εξηλεκτρισμός και η μετάβαση της εταιρείας σε ένα “πράσινο μέλλον”.

Διαβάστε περισσότερα: Σαουδάραβες ερευνητές βρήκαν έναν οικονομικό τρόπο να παράγουν λίθιο από το θαλασσινό νερό

Για τον σκοπό αυτό έχει δημιουργήσει μία σειρά κινήτρων για τους οδηγούς της, κυρίως στην Αμερική και τον Καναδά, αλλά σύντομα τα κίνητρα αυτά αναμένεται να αφορούν και σε οδηγούς άλλων χωρών.

Η Uber βρίσκεται “στο δρόμο” για ένα πράσινο μέλλον

driver happy

Η Uber έχει δεσμευτεί πως μέχρι το 2030 η εταιρεία θα λειτουργεί 100% απαλλαγμένη από εκπομπές ρύπων και για το λόγο αυτό βοηθά τους οδηγούς της να πραγματοποιήσουν την μετάβαση στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης.

Εκατομμύρια μετακινήσεις με μηδενικούς ρύπους.

Σύμφωνα με το πλάνο της Uber:

Μέχρι το 2025 η Uber σκοπεύει να έχουν πραγματοποιήσει την μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εκατοντάδες χιλιάδες οδηγοί της, με την βοήθεια του “Πράσινου Προγράμματος” που έχει δημιουργήσει.

Μέχρι το 2030 θέλει να λειτουργεί εντελώς απαλλαγμένη από οχήματα με εκπομπές ρύπων τόσο στην Αμερική και τον Καναδά, όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ενώ μέχρι το 2040 οραματίζεται να έχει εξηλεκτρίσει όλο τον στόλο των οχημάτων της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πως βοηθά τους οδηγούς της να αποκτήσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο
Μέσω του “Πράσινου Προγράμματος” της Uber, μέχρι το 2025, θα διατεθούν 800 εκατομμύρια δολάρια σε εκατοντάδες χιλιάδες οδηγούς, προκειμένου να καταφέρουν να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και να αντικαταστήσουν το παλαιότερης τεχνολογίας τους αυτοκίνητο.
Τα επιπλέον κίνητρα
Επιπλέον η Uber δίνει επιπλέον κίνητρα στους οδηγούς για να πραγματοποιήσουν την μετάβαση σε ηλεκτρικό όχημα, όπως για παράδειγμα ένα δολάριο ως Uber tip που μπορεί να αποφέρει στους οδηγούς έως και 4.000 δολάρια, ετησίως. Ωστόσο, το συγκεκριμένο κίνητρο αναμένεται να ισχύσει μόνο έως τέλος Σεπτεμβρίου.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!