Η Universal Hydrogen άνοιξε τα… φτερά της!

Το ηλεκτρικό αεροπλάνο υδρογόνου της Universal Hydrogen, ολοκλήρωσε την παρθενική του πτήση, λίγες μέρες αφότου είχε λάβει πιστοποίηση.

Η παρθενική πτήση του ηλεκτρικού αεροπλάνου με κυψέλες υδρογόνου της Universal Hydrogen, είναι γεγονός. To πρωτότυπο αεροσκάφος με κινητήρα υδρογόνου ολοκλήρωσε με επιτυχία πτήση διάρκειας 15 λεπτών. Η απογείωση έλαβε χώρα στο Grant County της Ουάσιγκτον, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα για τις πτήσεις μηδενικών εκπομπών.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες εβδομάδες, η εταιρεία έλαβε την απαραίτητη πιστοποίηση αξιοπλοΐας από την (FAA). Μάλιστα, το αεροσκάφος της εταιρείας πραγματοποίησε πολλές δοκιμές, για να είναι έτοιμο πριν από την παρθενική του πτήση.

Universal Hydrogen: Αεροσκάφη υδρογόνου και με τη… βούλα!

Ένα Dash-300 έκανε… την αρχή

Η Universal Hydrogen μετέτρεψε ένα Dash300, ώστε να χρησιμοποιεί υδρογόνο για την τροφοδότηση του ηλεκτρικού συστήματος πρόωσης. Ειδικότερα, η εταιρεία αντικατέστησε τον έναν από τους δύο συμβατικούς κινητήρες του αεροπλάνου με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης κυψελών καυσίμου.

Ωστόσο, δεν προχώρησε σε καμία μετατροπή στον άλλον κινητήρα, αφήνοντας τον ως εφεδρικό σε περίπτωση που το σύστημα με υδρογόνο αντιμετώπιζε προβλήματα κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Το Airspeeder Mk4 είναι και ιπτάμενο και αγωνιστικό!

Ο πιλότος του ηλεκτρικού αεροσκάφους, Alex Kroll, σχολίασε:

«Κατά τη διάρκεια της δεύτερης πίστας πάνω από το αεροδρόμιο, ήμασταν άνετοι με την απόδοση του συστήματος μετάδοσης κίνησης υδρογόνου, έτσι μπορέσαμε να ρίξουμε γκάζι τον κινητήρα του στροβίλου ορυκτών καυσίμων για να δείξουμε την κρουαζιέρα κυρίως με ισχύ υδρογόνου.

Το αεροπλάνο χειρίστηκε όμορφα και ο θόρυβος και οι κραδασμοί από το σύστημα μετάδοσης κίνησης των κυψελών καυσίμου είναι σημαντικά χαμηλότεροι από τον συμβατικό κινητήρα στροβίλου».

Στην απογείωση του ηλεκτρικού αεροπλάνου, έδωσαν το παρών εκπρόσωποι της αμερικάνικης αεροπορικής εταιρείας Connect Airlines. Μάλιστα, η εν λόγω εταιρεία εξασφάλισε την πρώτη παραγγελία κινητήρων της Universal Hydrogen στις ΗΠΑ, για την μετατροπή 75 αεροπλάνων ATR 72-600.

Auto-Dolly: Οι μεταφορές των αποσκευών στον… αυτόματο πιλότο!

Ποιος ο στόχος της Universal Hydrogen;

Με την ολοκλήρωση της πρώτης επιτυχημένης πτήσης, η Universal Hydrogen ξεκινά ένα διετές πρόγραμμα δοκιμών. Αυτό θα επιτρέψει την πλήρη πιστοποίηση για πτήσεις επιβατών με ηλεκτρική ενέργεια υδρογόνου, με χρήση των αεροπλάνων ATR 72 έως το 2025.

Επιπλέον, η Universal Hydrogen έχει συνάψει συμφωνίες με 16 ενδιαφερόμενες εταιρείες για 247 μετατροπές αεροσκαφών. Υποστηρικτές της εταιρείας είναι οι GE Aviation, Airbus Ventures, Toyota Ventures, JetBlue Ventures και American Airlines.

Τέλος, το όραμά της εταιρείας είναι η επέκταση του αρθρωτού συστήματος τροφοδοσίας υδρογόνου σε επιβατικά αεροπλάνα, όπως το Airbus 320 και το Boeing 737.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!