Η VW ανακοίνωσε 144.000 παραγγελίες ID.3 στην Ευρώπη

Το αμιγώς ηλεκτρικό ID.3 της Volkswagen αποδείχτηκε σε μεγάλη εμπορική επιτυχία κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της κυκλοφορίας του στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η Volkswagen ανέφερε πρόσφατα ότι έγιναν πάνω από 144.000 παραγγελίες για το ID.3 το περασμένο έτος στην Ευρώπη και τώρα εργάζεται συνεχώς για να καταφέρει να τις παραδώσει εγκαίρως.

Το δυναμικό ξεκίνημα και η πορεία της VW στην ηλεκτροκίνηση

id 3 volkswagen electric

Η οικογένεια ID της Volkswagen αντιπροσωπεύει τη δέσμευση της αυτοκινητοβιομηχανίας σε μια νέα γενιά ηλεκτρικών οχημάτων. Η σχέση της με την ηλεκτροκίνηση ξεκίνησε το 2019 με την αποκάλυψη του ID.3 hatchback.

Το ID.3 άρχισε να παραδίδεται στους πελάτες στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο του 2020. Μέχρι το τέλος του έτους, η Volkswagen είχε ήδη παραδώσει σχεδόν 55.000 παραγγελίες ID.3 σε όλη την Ευρώπη.

Έκτοτε, η VW εισήγαγε και άλλα EVs στην οικογένεια ID στις ευρωπαϊκές και αμερικανικές αγορές, συμπεριλαμβανομένου του ID.4.

Επιπλέον, η Volkswagen άρχισε να λαμβάνει προ-παραγγελίες για το ID.3 στην Κίνα, πριν από την επίσημη κυκλοφορία του το φθινόπωρο.

Διαβάστε επίσης: Το Volkswagen Group πούλησε πάνω από 170.000 ηλεκτρικά οχήματα μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021

Τώρα, μετά από έναν χρόνο στην αγορά της Γερμανία, η Volkswagen λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το ID.3, με τη μορφή ενός μεγάλου αριθμού δυνητικών πελατών.

Η Volkswagen ανακοίνωσε 144.000 παραγγελίες ID.3 στην Ευρώπη

Σε πρόσφατο δελτίο τύπου ο όμιλος Volkswagen, ανέφερε ότι έχει λάβει πάνω από 144.000 παραγγελίες του ID.3 από την επίσημη κυκλοφορία του πέρυσι.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτοί οι αριθμοί αφορούν μόνο στην Ευρώπη, καθώς το ID.3 δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμο στις ΗΠΑ και μόλις ξεκινά την παραγωγή του στην Κίνα.

id 3 volkswagen electric

Ο Klaus Zellmer, μέλος του διοικητικού συμβουλίου για τις πωλήσεις, το μάρκετινγκ και τα after sales στη VW, δήλωσε: “Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αρέσει στους πελάτες και έχει πετύχει από το μηδέν να κατακτήσει μία από τις κορυφαίες θέσεις μεταξύ των νέων ταξινομήσεων σε πολλές χώρες”.

Τον Αύγουστο, το ID.3 ήταν το πιο δημοφιλές EV που πωλήθηκε στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Αυστρία, αλλά και την Ελβετία. Με βάση τις νέες ταξινομήσεις οχημάτων, το ID.3 κατατάχθηκε επίσης κορυφαίο συνολικά στη Δυτική Ευρώπη για τον Αύγουστο.

Εκτός από τον εντυπωσιακό αριθμό παραγγελιών για το ID.3 EV, η Volkswagen μοιράστηκε επίσης τα αποτελέσματα μιας μελέτης των αγοραστών της, αναφέροντας ότι σχεδόν το 50% των 144.000 δεν είχαν οδηγήσει ποτέ VW και ήταν καινούργιοι ως προς τη μάρκα.

Περίπου 70.000 νέοι πελάτες αποτελούν μια ισχυρή απόδειξη ότι η VW βρίσκεται στο “σωστό δρόμο” για την ηλεκτροκίνηση.

Σαφώς, υπάρχει αυξημένη ζήτηση στην Ευρώπη και η Volkswagen καταβάλλει προσπάθειες για να αυξήσει τις παραδόσεις για να ταιριάξει με την εισροή παραγγελιών.

Διαβάστε επίσης: Η στρατηγική «New Auto» της Volkswagen για τη μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση έως το 2030

Η Volkswagen θα επικεντρωθεί στη συνέχεια στην παραγωγή του ID.3 για την Κίνα, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει στο Anting. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το ID.3 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην κινεζική αγορά αυτό το φθινόπωρο.