Η Volkswagen περνά στην “αμιγώς” ηλεκτρική εποχή έως το 2035

Ο γερμανικός γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει πλέον θέσει ένα χρονοδιάγραμμα για το τέλος της παραγωγής αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Οι αλλαγές για την VW θα επηρεάσουν πρώτα την Ευρώπη, ενώ οι ΗΠΑ και η Κίνα θα ακολουθήσουν “λίγο αργότερα”.

Η ανακοίνωση έρχεται, καθώς οι κατασκευαστές αυτοκινήτων στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν αυξανόμενη πίεση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και τον περιορισμό των εκπομπών των ρύπων βάσει των νέων κανονισμών της ΕΕ.

Διαβάστε επίσης: Επιτάχυνση του εξηλεκτρισμού των αυτοκινήτων σχεδιάζει η ΕΕ

Ποια είναι τα σχέδια της VW;

Volkswagen electric car

Στην Ευρώπη θα βγούμε από αγορά των οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης μεταξύ του 2033 και του 2035“, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Zellmer, μέλος του διοικητικού συμβουλίου για τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ της Volkswagen, στην εφημερίδα Münchner Merkur.

Το χρονοδιάγραμμα της σταδιακής κατάργησης που ανακοινώθηκε την Κυριακή επηρεάζει άμεσα τα αυτοκίνητα της Volkswagen, ενώ τα σχέδια είναι επίσης σε εξέλιξη για άλλες μάρκες που ανήκουν στον όμιλο.

Ο Zellmer είπε ότι η σταδιακή κατάργηση θα συμβεί “λίγο αργότερα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα” και ότι θα καθυστερήσει ακόμη περισσότερο στην Αφρική και τη Νότια Αμερική “λόγω της έλλειψης πολιτικών συνθηκών και υποδομών.”

Αν και η Volkswagen επιδιώκει να ενισχύσει την προσφορά ηλεκτρικών οχημάτων της, η εταιρεία θα συνεχίσει προς το παρόν να επενδύει στην τεχνολογία κινητήρων εσωτερικής καύσης, δήλωσε ο Zellmer, προσθέτοντας ότι τα οχήματα ντίζελ παραμένουν σε υψηλή ζήτηση.

Τι κάνουν άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων;

Volkswagen electric car

Τα σχόλια ακολουθούν μιας παρόμοια ανακοίνωση που έγινε αυτή την εβδομάδα από την Audi, η οποία είναι θυγατρική της Volkswagen.

Η Audi είπε ότι σχεδιάζει να σταματήσει την παραγωγή αυτοκινήτων με κινητήρες καύσης το 2033.

Διαβάστε επίσης: Η Audi θα κυκλοφορήσει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2026

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford και η Volvo της Σουηδίας ανακοίνωσαν επίσης τα σχέδια σχετικά με την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση στην Ευρώπη από το 2030.

Γιατί έρχεται τώρα η αλλαγή;

Volkswagen electric

Οι επικρίσεις στον δημόσιο λόγο για την αλλαγή του κλίματος και οι νέοι περιβαλλοντικοί κανονισμοί στην Ευρώπη ώθησαν τις αυτοκινητοβιομηχανίες στη μετάβαση προς τα ηλεκτρικά οχήματα.

Η Volkswagen, συγκεκριμένα, προσπαθεί να ξαναχτίσει τη φήμη της μετά το σκάνδαλο “Dieselgate“, το οποίο κόστισε δισεκατομμύρια ευρώ στην εταιρεία.

Το 2015, ο γερμανικός γίγαντας αυτοκινήτων παραδέχτηκε ότι εκατομμύρια οχήματα ντίζελ σε όλο τον κόσμο περιείχαν λογισμικό εξαπάτησης εκπομπών – προκαλώντας πολλές νομικές υποθέσεις εναντίον της εταιρείας.

Άλλωστε, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να “κλειδώσει” αυστηρότερους στόχους για τις εκπομπές ρύπων έως το 2030 και νέους κανονισμούς μέσα στον Ιούλιο και οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν έχουν παρά να συμμορφωθούν.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!