Η Volkswagen θέλει να ξεπεράσει την Tesla!

O Herbert Diess θεωρεί ότι ο Όμιλος Volkswagen θα εκθρονίσει την Tesla από την κορυφή των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων και μάλιστα σύντομα.

Ο διακαής πόθος του Ομίλου Volkswagen είναι ένας: να ξεπεράσει την Tesla στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως. Δεν το λέμε εμείς, αλλά ο CEO του ομίλου Herbert Diess, στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης FT Future of the Car 2022.

Ο απώτερος σκοπός του Diess, είναι να καθιερώσει τον Όμιλο Volkswagen στην πρώτη θέση των πωλήσεων στον κόσμο, μέχρι το 2025. Κάτι τέτοιο όμως όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος, είναι πολύ δύσκολο, ειδικά όταν έχεις απέναντι σου την Tesla.

Volkswagen Group: Τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα στον ορίζοντα

Το ανυπέρβλητο (;) εμπόδιο της Tesla

Σε πρόσφατη δήλωσή του, τόνισε ότι ο δρόμος για την επίτευξη του εν λόγω στόχου, είναι αρκετά δύσκολος. Αναγνωρίζοντας προφανώς την υπεροχή της αμερικανικής εταιρείας, η οποία όπως δείχνουν τα στοιχεία είναι ισχυρότερος αντίπαλος από το αναμενόμενο.

«Πρέπει να πω ότι δεν περιμέναμε ότι ο κύριος ανταγωνιστής μας στις ΗΠΑ, θα ήταν τόσο γρήγορος και καλά προετοιμασμένος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Volkswagen Group: Αύξηση 65% στις πωλήσεις ηλεκτρικών

Επιπλέον, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα 310.048 αυτοκίνητα που παρέδωσε η Tesla το πρώτο τρίμηνο του 2022, αντικατοπτρίζουν την υπεροχή της. Εν αντιθέσει, με τις 99.100 πωλήσεις ηλεκτρικών του γερμανικού Ομίλου.

Τα πλεονεκτήματα της Volkswagen

Ο Diess, ωστόσο, αισιοδοξεί ότι ο γερμανικός Όμιλος θα καταφέρνει να ξεπεράσει την Tesla. Καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στις πωλήσεις ηλεκτρικών μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει, διαθέτει μια μεγάλη γκάμα από εταιρείες. Γεγονός το οποίο προφανώς δείχνει ότι μπορεί να εξάγει στην αγορά, περισσότερα αυτοκίνητα από την Tesla.

Volkswagen και BP αναπτύσσουν δίκτυο 8.000 ταχυφορτιστών!

Με τα προϊόντα της να ποικίλλουν, προσφέροντας πολυτελή και premium αυτοκίνητα, καθώς και εταιρείες που σημειώνουν διαχρονικά μεγάλες πωλήσεις, όπως η Volkswagen, η Audi, η Porsche κλπ.

Τέλος, με αναφορά του στην αγορά των ΗΠΑ, ο γερμανικός Όμιλος έχει ως στόχο να υπερδιπλασιάσει το μερίδιο αγορά του στο 10%. Αυτό, ωστόσο, θα «γεννούσε» την ανάγκη κατασκευής ενός νέου εργοστασίου, καθώς επίσης και τοπική παραγωγή μπαταριών.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!