Η Volvo και η ChargePoint τοποθετούν φορτιστές στα Starbucks

H Volvo συνεργάζεται με την ChargePoint για να δημιουργήσει ένα δίκτυο φορτιστών EV σε τοποθεσίες Starbucks σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ.

Τι κάνουν οι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων όταν τα οχήματα τους βρίσκονται συνδεδεμένα σε φορτιστές; Γευματίζουν σε ένα εστιατόριο, παρακολουθούν μία ταινία, ψωνίζουν σε κάποιο κατάστημα ή απασχολούνται στο κινητό τους;

Έχετε αναρωτηθεί για το κέρδος που μπορεί να προκύψει από την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης τη στιγμή που η μετάβαση στην «εποχή της ηλεκτροκίνησης» επιταχύνεται;

Η απόκτηση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων είναι κάτι παραπάνω από μια απλή διαδικασία εγκατάστασης στην τοποθεσία μιας επιχείρησης.

Volvo: Ανανέωση για τα XC40 Recharge και C40 Recharge

Είναι, επίσης, ένας τρόπος για την προσέλκυση περισσότερων πελατών, αλλά και τη δημιουργία κέρδους. Η προσθήκη φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων μπορεί να κάνει μία υπάρχουσα επιχείρησή πιο κερδοφόρα, δημιουργώντας, ουσιαστικά, μια νέα ροή εσόδων.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι η Volvo συνεργάζεται με την ChargePoint για να δημιουργήσει ένα δίκτυο φορτιστών EV σε τοποθεσίες Starbucks σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ.

Οι εταιρείες σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν 15 σταθμούς γρήγορης φόρτισης DC σε τοποθεσίες που υπάρχουν Starbucks. Από το Σιάτλ έως το Ντένβερ κάθε σταθμός θα διαθέτει τέσσερα βύσματα. Επιπλέον θα φέρουν το σήμα της Volvo, καθιστώντας τους τους δεύτερους σταθμούς φόρτισης EV στις ΗΠΑ που διαθέτουν το λογότυπο μιας αυτοκινητοβιομηχανίας (μετά την Tesla).

Volvo XC40 Recharge με ασύρματη φόρτιση!

Οι φορτιστές της Volvo θα εγκατασταθούν μέχρι το τέλος του 2022

Η Volvo θα τοποθετήσει τους φορτιστές μέχρι το τέλος του 2022. Οι ιδιοκτήτες Volvo EV θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους φορτιστές δωρεάν. Ενώ οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες EVs θα πρέπει να πληρώσουν.

Η Volvo χρησιμοποιεί μια σειρά φορτιστών από την ChargePoint, συμπεριλαμβανομένων των Express Plus και Express 250. Η Volvo λέει ότι μπορούν να τροφοδοτήσουν ένα crossover C40 Recharge από 20% σε 90% σε 40 λεπτά.

Οι γρήγοροι φορτιστές συνεχούς ρεύματος κυμαίνονται από 50 kW ενεργειακής απόδοσης έως και περισσότερο από 350 kW. Ένας δημόσιος φορτιστής Επιπέδου 2, μπορεί να κοστίζει 2.000 δολάρια. Ωστόσο ένας γρήγορος φορτιστής DC 150 kW μπορεί να κοστίζει μεταξύ 100.000 και 250.000$.

Volvo: Μοιράζει Apple Watch στους μηχανικούς της!

Η φόρτιση ενός ηλεκτρικού οχήματος είναι πολύ διαφορετική από τον ανεφοδιασμό ενός αυτοκινήτου με αέριο. Ενώ μπορεί να χρειαστούν πέντε λεπτά για να ξαναγεμίσει μια δεξαμενή αερίου, μπορεί να χρειαστούν ώρες για να επαναφορτιστεί μια μπαταρία EV. Γι’ αυτό η Volvo και η ChargePoint τοποθετούν τους φορτιστές τους στα Starbucks.

Έτσι οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων μπορούν να πίνουν λάτε αντί να κάθονται στα αυτοκίνητα τους ενώ περιμένουν.

Και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν παρόμοιες ιδέες

Η Volkswagen, η οποία κατέχει την εταιρεία φόρτισης EV Electrify America, εγκαθιστά πολλούς από τους φορτιστές της σε χώρους στάθμευσης μεγάλων καταστημάτων. Για παράδειγμα στα Walmart και Target.

Και το 2018, η Tesla υπέβαλε σχέδια για την κατασκευή ενός σταθμού Supercharger 62 θέσεων με εστιατόριο και κινηματογράφο στη Σάντα Μόνικα.

Υπάρχουν περίπου 41.000 δημόσιοι σταθμοί φόρτισης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά η εύρεση ενός που πραγματικά λειτουργεί ή δεν είναι κλειδωμένο μέσα σε ένα κλειστό γκαράζ στάθμευσης είναι δύσκολη.

Volvo: Έρχονται 5 νέα ηλεκτρικά μοντέλα!

Η εμπειρία φόρτισης στις ΗΠΑ είναι αρκετά δύσκολη, ειδικά για άτομα που δεν διαθέτουν Tesla. Ενώ το δίκτυο Supercharger της Tesla γενικά λειτουργεί καλά, το αντίθετο μάλλον ισχύει για πολλές άλλες εταιρείες.

abb_img
spot_img