Η Volvo στο Delphi Economic Forum

Στο εφετινό Delphi Economic Forum, η Volvo Car Hellas, που ήταν και χορηγός, παρουσίασε τον δρόμο προς τη βιώσιμη κερδοφορία.

Ακούστε το άρθρο

Στο εφετινό Delphi Economic Forum, η Volvo Car Hellas παρουσίασε τον δρόμο προς τη βιώσιμη κερδοφορία.

Ο κόσμος αλλάζει. Και οφείλει να αλλάξει, ώστε να προσαρμοστεί στις τεράστιες προκλήσεις. Με μεγαλύτερη όλων την επιταχυνόμενη κλιματική αλλαγή. Το εφετινό Delphi Economic Forum ΙΧ (9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών), με πιο διεθνή χαρακτήρα από κάθε άλλη φορά, ήταν αφιερωμένο σε αυτήν ακριβώς τη Μεγάλη Μετάβαση. Η Volvo Car Hellas, Χρυσός Χορηγός του συνεδρίου και αποκλειστικός πάροχος μετακινήσεων με τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της, όπως το νέο EX30, συνέβαλε στην ατζέντα, στο πλαίσιο της συζήτησης «Electrifying the way to a sustainable planet».

Τα διοικητικά στελέχη της εταιρείας συνεισέφεραν την εμπειρία και τις γνώσεις τους από τον μετασχηματισμό της Volvo Cars. Την πιο φιλόδοξη και αποφασιστική «Μεγάλη Μετάβαση» στον κλάδο του αυτοκινήτου, προς την ηλεκτροκίνηση και τη βιωσιμότητα.

Όπως ανέφεραν, η επιτυχία της στρατηγικής που εφαρμόζει η Volvo, με σταθμούς τη μετεξέλιξή της σε εταιρεία αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030 και σε πλήρως κυκλική επιχείρηση έως το 2040, αντανακλάται στην περσινή χρονιά-ρεκόρ όλων των εποχών.

Αποτυπώνεται επίσης στην επίτευξη όλων των ενδιάμεσων στόχων της. Όπως η λειτουργία όλων των εργοστασίων με κλιματικά ουδέτερη ηλεκτρική ενέργεια. Και υπογραμμίζει την πρόσφατη αναθεώρηση των επιδιώξεών της. Που έγιναν ακόμη πιο φιλόδοξες. Ενδεικτικά, μείωση CO2 κατά 75% ανά αυτοκίνητο έως το 2030 και μηδενικές καθαρές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2040.

Η Volvo στο Delphi Economic Forum

Η Volvo Car Hellas και η ηλεκτρική μετάβαση

Το παράδειγμα της Volvo δείχνει ότι η βιώσιμη μετάβαση είναι εφικτή και αποτελεί όχι μόνο έναν ευγενή στόχο. Αλλά και μία μετάβαση με άμεσα οφέλη για τους εταιρικούς οργανισμούς που θα την επιλέξουν. Μεταξύ άλλων, ο εξηλεκτρισμός των εταιρικών στόλων έχει σύνδεση με την αξιοποίηση οικονομικών κινήτρων, φορολογικά οφέλη για τους χρήστες, συμμόρφωση με την όλο και πιο απαιτητική νομοθεσία, βελτίωση της εικόνας που εκπέμπει η επιχείρηση στο κοινό, τους συνεργάτες και τους εργαζομένους της, τωρινούς και μελλοντικούς, αλλά και με αύξηση της κερδοφορίας.

Η Volvo Car Hellas ξέρει τον τρόπο και έχει τα «μέσα» για αυτή τη μετάβαση. Έχει ήδη στο ενεργητικό της μία χρονιά (2023) ρεκόρ σε όλα τα επίπεδα. Με τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της να έχουν το 17% στις συνολικές ταξινομήσεις Volvo στην Ελλάδα. Η εταιρεία έχει ένα άρτια οργανωμένο τμήμα εταιρικών πωλήσεων, σύγχρονα προγράμματα μίσθωσης για εταιρείες και, το σημαντικότερο, μία πλήρη γκάμα ηλεκτροκίνητων προτάσεων που εντυπωσιάζουν με τα χαρακτηριστικά τους. Στα οποία βλέπουμε τη μεγάλη αυτονομία και τους σύντομους χρόνους φόρτισης. Το πιο νέο μέλος της σειράς, το μικρό SUV EX30, είναι ήδη διαθέσιμο σε ελκυστικές εκδόσεις για ιδιώτες και εταιρείες. Με τιμή που αρχίζει από 37.572€.

Πηγή: Δελτίο Τύπου

abb_img