Ιδού το ηλιακό καταμαράν ALVA Yachts OCEAN ECO 78!

Το OCEAN ECO 78 αποτελεί το νέο ηλεκτρικό καταμαράν της γερμανικής εταιρείας ALVA Yachts και είναι εξοπλισμένο με ηλιακή τεχνολογία.

Η γερμανική εταιρεία κατασκευής πολυτελών ηλεκτρικών σκαφών ALVA Yachts λανσάρει ένα νέο ηλεκτρικό καταμαράν. Το OCEAN ECO 78 είναι μεσαίου μεγέθους και ξεχωρίζει για το γεγονός ότι διαθέτει ηλιακή τεχνολογία σε συνδυασμό με την ηλεκτρική πρόωση.

Μάλιστα, η ALVA Yachts στοχεύει στη δημιουργία της επόμενης γενιάς ηλεκτρικών σκαφών. Ένα από τα προβλήματα που επιδιώκει να αντιμετωπίσει είναι η ηλεκτροδότηση της ναυτιλίας. Για αυτό τον λόγο, προχώρησε στην ανάπτυξη μίας σειράς ηλιακών ηλεκτρικών καταμαράν. Φυσικά, αυτά είναι βιώσιμα χωρίς να υστερούν σε πολυτέλεια, η οποία χαρακτηρίζει τα ηλεκτρικά σκάφη της εταιρείας.

Tarform Raye: Το ηλεκτρικό τζετ σκι που δαμάζει τα κύματα

Ιδού το ηλιακό καταμαράν ALVA Yachts OCEAN ECO 78!

Ηλεκτρική και ηλιακή ενέργεια για απίστευτη αυτονομία

Το ALVA Yachts OCEAN ECO 78 έχει μήκος 23,7 μέτρα, διαθέτει ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, ενώ κερδίζει πρόσθετη ενέργεια από τον ήλιο. Επίσης, φέρει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες 217 kW και μπαταρίες με τεράστια ενεργειακή χωρητικότητα που κυμαίνεται μεταξύ 280-490 kWh. Η τελική ταχύτητά του φτάνει τους 14-15 κόμβους.

Οι ηλιακοί συλλέκτες βρίσκονται στη μεγάλη οροφή του καταμαράν και επιτρέπουν την παραγωγή 26 kWp. Η μεγάλη χωρητικότητα των μπαταριών σε συνδυασμό με την ηλιακή ενέργεια που συλλέγει, χαρίζουν στο ηλεκτρικό καταμαράν σχεδόν απεριόριστη αυτονομία.

Performance e801: Ένα νέο και «πράσινο» e-boat

Ιδού το ηλιακό καταμαράν ALVA Yachts OCEAN ECO 78!

Το ALVA Yachts OCEAN ECO 78 είναι πραγματικά πολυτελές

Στο OCEAN ECO 78 υπάρχουν δύο πλατφόρμες κολύμβησης για εύκολη πρόσβαση στο νερό. Επιπλέον, διαθέτει ένα κάτω κατάστρωμα με θέσεις για 8 άτομα, ένα κλειστό σαλόνι και μαγειρείο με ψυγείο/καταψύκτη πλήρους μεγέθους και μπαρ με σκαμπό.

Τα καταλύματα περιλαμβάνουν μία κύρια σουίτα με ντουλάπα, μία διπλή καμπίνα επισκεπτών με ιδιωτικό μπάνιο, καθώς και περαιτέρω χώρους επισκεπτών στην αριστερή πλευρά του κύτους.

Jekta PHA-ZE 100: Το ηλεκτρικό αμφίβιο… αεροσκάφος!

Ιδού το ηλιακό καταμαράν ALVA Yachts OCEAN ECO 78!

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της ALVA, Milan Henn, σχολίασε:

«Το νέο OCEAN ECO 78 δημιουργήθηκε ως η τέλεια προσθήκη στην υπάρχουσα γκάμα μας και βρίσκεται μεταξύ των μοντέλων OCEAN ECO 60 και 90, παρέχοντας στους ιδιοκτήτες μία γενναιόδωρη αύξηση του μεγέθους από το 60, αλλά καταργώντας την ανάγκη για πλήρωμα στο 90. Αυτό το νέο μοντέλο προσφέρει όλα όσα προσφέρει το 60, αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα».

Delphia 10 Lounge: Ένα ηλεκτρικό σκάφος για… όλους!

Ιδού το ηλιακό καταμαράν ALVA Yachts OCEAN ECO 78!

Λίγα λόγια για την ALVA Yachts

Η ALVA Yachts είναι μία γερμανική εταιρεία, την ίδρυσαν οι Mathias May και Holger Henn το 2020. Η εταιρεία είναι εξέλιξη της PICA Yacht, με έτος ίδρυσης το 2013. Σε αυτό το διάστημα των 7 ετών, η Pica Yacht δρομολόγησε πάνω από 40 ιστιοφόρα και ηλεκτρικά μηχανοκίνητα σκάφη 20-30 ποδιών.

Τα τελευταία 3 χρόνια, η ALVA Yachts έχει παρουσιάσει ένα κρουαζιερόπλοιο 50 ποδιών και 2 ηλεκτρικά ιστιοφόρα μήκους 72 και 82 ποδιών. Επιπλέον, έχει κυκλοφορήσει αμιγώς ηλεκτρικά σκάφη 60 και 90 ποδιών. Ανάμεσα σε αυτά και το OCEAN ECO 60, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του το 2022 και είναι ήδη στην παραγωγή.

Editorial