Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Αύξηση στην Κεντρική Ευρώπη

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία θα παραμείνουν ο πιο δημοφιλής τύπος ηλεκτροκίνησης για αυτές τις αγορές.

Ακούστε το άρθρο

Η παραγωγή που αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης συνεχίζει να αυξάνεται. Εκτιμώντας ότι θα αυξηθεί κατά 15,6% το 2024 σε σύγκριση με το 2023. Ενώ αναμένεται τεράστια πρόοδος κατά 208,4% έως το 2030.

Το 2024, οι επιδόσεις των BEV (Battery Electric Vehicle) προβλέπεται να είναι οι πιο αδύναμες (-2,3%). Ενώ τα PHEV (Plug-in Hybrid, +24,0%) και FHEV (Full Hybrid, +27,9%) είναι σε θεαματική άνοδο. Σε επίπεδο χώρας, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία θα παραμείνουν ο πιο δημοφιλής τύπος ηλεκτροκίνησης, για αυτές τις αγορές.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Αύξηση στην Κεντρική Ευρώπη

Η Ουγγαρία είναι η χώρα που αναμένεται να σημειώσει τη μεγαλύτερη αύξηση στις πωλήσεις, κατά 8,7%. Σε σύγκριση πάντα με τη χρονιά που μας πέρασε. Ωστόσο, η παραγωγή ελαφρών οχημάτων, θα οπισθοχωρήσει κατά 0,8% το 2024 σε σύγκριση με το 2023.

Η πτώση αυτή θα οφείλεται στη μείωση κατά 4% στην κατηγορία των επιβατικών αυτοκινήτων. Παρά την προβλεπόμενη αύξηση της αγοράς ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (+35%).

Η Τσεχική Δημοκρατία και η Σλοβακία, είναι οι μεγαλύτερες χώρες παραγωγής στην περιοχή. Αυτές θα δουν τα επίπεδα παραγωγής τους να μειώνονται κατά 1,6% και 3,5% αντίστοιχα.

abb_img